Print this page

H ιστορία της Σταχτοπούτας όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Παραμύθια... αλλιώς!" από τις εκδόσεις Διόπτρα και μας παρουσιάζει μια εναλλακτική εκδοχή στην ιστορία της Σταχτοπούτας. 

Η σκέψη πίσω από τη σειρά «Παραμύθια...αλλιώς!« των εκδόσεων Διόπτρα είναι απλή αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα! Αγαπημενοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων καλούνται να ξαναγράψουν γνωστά παραμύθια, διηγούμενοι την ίδια ιστορία όπως θα εξελισσόταν εάν κάτι συνέβαινε διαφορετικά. Στο συγκεκριμένο βιβλίο με τίτλο «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» η Μαρίνα Γιώτη πιάνει από την αρχή το νήμα της ιστορίας της Σταχτοπούτας και το ξετυλίγει κάπως διαφορετικά! 

 1 2

Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν;  Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»; 

 3

Ένα βιβλίο που µιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για γονείς και παιδαγωγούς που µαθαίνει στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις, γιατί η μαγεία που χρειάζονται βρίσκεται μέσα τους.

 4

Και κάτι ακόμα πολύ ενδιαφέρον: στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν ιδέες και οδηγίες για να μπορέσουν οι γονείς να χρησιμοποιήσουν την ιστορία σαν αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά τους από την ψυχολόγο Σοφία Αντύπα και την εκπαιδευτικό Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου.