Print this page

Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του, του Thierry Robberecht

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εικονογράφηση: Γκρεγκουάρ Μαμπίρ
Μετάφραση: Μάρω Ταύρη

Είναι ο λύκος ο φοβερός και τρομερός «κακός» των παραμυθιών που με τα μυτερά του δόντια απειλεί όλα τα αθώα και αδύναμα ζωάκια ή μήπως είναι κι αυτός ένας... ευαίσθητος χαρακτήρας που φοβάται όπως όλοι μας; Στο βιβλίο «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του», τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας -που μπορεί να μην είναι συχνά στα παραμύθια είναι όμως αυτή που κυριαρχεί στην αληθινή ζωή!

Έτσι, όπως συνήθως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται, ο λύκος που προκαλεί το φόβο και τον τρόπο δείχνοντας τα σουβλερά του δόντια μέσα στις σελίδες του βιβλίου, όταν αυτό θα γλιστρήσει από τη βιβλιοθήκη μιας ακατάσταστης μικρούλας θα βρεθεί ολομόναχος... Ή μάλλον, χειρότερα από ολομόναχος. Γιατί ένας γάτος καραδοκεί και ξερογλείφεται, κι ο λύκος πρέπει να βρει γρήγορα έναν τρόπο να γλιτώσει. Κι αν δοκίµαζε να χωθεί σε κάποιο άλλο βιβλίο; 

Ένα όμορφο και διασκεδαστικό βιβλίο-δώρο με θέμα τη φιλαναγνωσία, μια ιστορία πίσω από τις ιστορίες και τα παραμύθια, μια τρυφερή περιπέτεια συμφιλίωσης των αιώνιων εχθρών που θα αγαπήσουν τα μικρά παιδιά.

Ο Thierry Robberecht είναι συγγραφέας, στιχουργός και σεναριογράφος κινουμένων σχεδίων. Έχει γράψει πολλά νεανικά μυθιστορήματα καθώς και εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά. Ζει στις Βρυξέλλες και, παρόλο που το 2011 είχε ένα ατύχημα που του άφησε μια μερική αναπηρία, συνεχίζει να γράφει και να ταξιδεύει γιατί,στα βιβλία του όπως και στη ζωή, του αρέσει να έχει πάντα την τελευταία λέξη.