Print this page

Τι σε απασχολεί;

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Η εικόνα που έχουμε συνήθως για τα παιδιά είναι πως συνεχώς είναι ξέγνοιαστα και χαρούμενα. Κι όμως τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, ανησυχούν συχνά και για διάφορα πράγματα. Για κάποιο μπορεί αν είναι ότι πρέπει να αλλάξει σχολείο ή δασκάλα, για κάποιο άλλο το πώς θα διαχειριστεί τον καυγά με ένα φίλο τους ή το γεγονός ότι δεν είναι πολύ δημοφιλές. Επιπλέον, πολλά παιδιά ανησυχούν όταν βλέπουν τρομαχτικές ειδήσεις στην τηλεόραση ή όταν οι γονείς τους καυγαδίζουν.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαχειριστούν τις ανησυχίες τους.Το βιβλίο «Τι σε απασχολεί» της Μόλι Πότερ (εκδ. Μεταίχμιο) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους γονείς γιατί θα τους δώσει αφορμές να συζητήσουν με τα παιδιά τους τι ακριβώς τα απασχολεί και πώς αισθάνονται και αποτελέσει την έμπνευση για να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και να διαχειρίζονται τις αποτυχίες τους.

last page

 

Διαβάστε το μαζί με το παιδί και βοηθήστε το να βρει τρόπους να αντιμετωπίζει τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινής ζωής και να ξαναβρεί το χαμόγελό του.