Print this page

Καλλιεργήστε αυτά τα μυρωδικά πανεύκολα στο παράθυρο της κουζίνας σας!

Πώς θα τα φροντίσετε για να τα χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο.

Δεν ομορφαίνουν μόνο την κουζίνα σας αλλά εμπλουτίζουν με τη μυρωδιά, τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά τους τα πιάτα όλης της οικογένειας. Μια μικρή γλάστρα με χώμα και λίγος χώρος μπροστά σε ένα φωτεινό παράθυρο είναι το μόνο που θα χρειαστείτε.

Βασιλικός

basil

Αγοράστε σπόρους, τοποθετήστε τους μέσα στο χώμα και προτιμήστε ένα παράθυρο που βλέπει προς το νοτιά, καθώς ο βασιλικός χρειάζεται ζέστη και ήλιο. Επίσης, μην ξεχνάτε να του ρίχνετε νερό καθημερινά.

Δάφνη

bay leaves

Είναι πολυετές φυτό και θα σας εξασφαλίσει φύλλα για τις φακές και τα κοκκινιστά σας για πολύ καιρό! Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους, αλλά θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με ένα μικρό φυτό από φυτώριο και να το μεταφυτέψετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Αντέχει ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες και δεν απαιτεί συχνό πότισμα.

Ρίγανη

oregano

Κόψτε μια κορφούλα από μια φυτεμένη ρίγανη και φυτέψτε τη σε μια γλάστρα. Βάλτε τη ιδανικά σε ένα παράθυρο που κοιτάζει προς το νοτιά.

Μαϊντανός

parsley

Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους ή μια ρίζα στο τέλος του καλοκαιριού. Του αρέσει ο ήλιος και προτιμάει έναν χώρο με δυτικό ή ανατολικό προσανατολισμό.

Δεντρολίβανο

rosemary

Κόψτε ένα κλωνάρι και βάλτε το μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αφήστε το εκεί μέχρι να δείτε ότι σχηματίζονται ρίζες στο κάτω μέρος του. Στη συνέχεια, φυτέψτε το σε γλάστρα και τοποθετήστε το σε παράθυρο προς το νοτιά. Εκτός από διακοσμητικό φυτό και τέλειο για φαγητά με κρέας, το δεντρολίβανο λειτουργεί και ως αποσμητικό χώρο γιατί απορροφά τις οσμές της κουζίνας και αναδίδει ένα λεπτό άρωμα.

Φασκόμηλο

sage

Κόψτε ένα κλωνάρι από μια φασκομηλιά και φυτέψτε τη σε μια γλάστρα. Αντέχει στις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του σπιτιού, αρκεί να είναι σε ένα χώρο με άπλετο ηλιακό φως.

Θυμάρι

thyme

Χρησιμοποιήστε ένα ολόκληρο μικρό φυτό ή μια άκρη που θα αφήσετε στο νερό μέχρι να βγάλει ρίζες. Βάλτε το στον ήλιο -ιδανικά σε παράθυρο προς τη Δύση ή την Ανατολή.