Print this page

Πότε επανέρχεται το σώμα μετά τον τοκετό;

Πολύ αργότερα από ό,τι νομίζουμε, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Η απόκτηση ενός μωρού είναι μια υπέροχη εμπειρία, όμως την ίδια στιγμή είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον οργανισμό μας γυναίκας. Και μολονότι πολλές έγκυες μπορεί να διαβάσουν σε διάφορα βιβλία ή να ακούσουν από ειδικούς ότι το σώμα επιστρέψει στα πριν την εγκυμοσύνη δεδομένα του περίπου έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, μια νέα έρευνα έρχεται να μετακινήσει το χρονικό όριο αρκετά πιο μακριά.

Η δρ Julie Wray, ερευνήτρια από το πανεπιστήμιο Salford της Μ. Βρετανίας, πήρε συνεντεύξεις από διάφορες γυναίκες σε τρεις φάσεις μετά τη γέννηση του παιδιού της και διαπίστωσε ότι η πλήρης αποκατάσταση χρειάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για να επιτευχθεί και αφορά όχι μόνο τον οργανισμό αλλά και την ψυχική διάθεση!

 

Η ίδια εκτιμά ότι οι νέες μητέρες θα πρέπει να ξεκινούν ήδη από το μαιευτήριο να ενημερώνονται περισσότερο για το πώς πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους, και όχι μόνο το μωρό τους, αλλά και να αποφύγουν να μπουν στην παγίδα να πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν ξεπεράσει οργανικά όλη την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού μέσα σε 1,5 -2 μήνες.