Print this page

15 πράγματα να κάνετε πριν γεννηθεί το μωρό!

Όσο ακόμα προλαβαίνετε!
Εάν πρόκειται σε λίγο καιρό να φέρετε στον κόσμο το πρώτο παιδί σας, σίγουρα κάποιοι σας έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει! Βέβαια, άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη! Μέχρι όμως να το διαπιστώσετε μέσα από τη δική σας εμπειρία, καλού κακού φροντίστε να απολαύσετε τη δυνατότητα που ακόμα έχετε να κάνετε κάποια πράγματα που θα γίνουν για εσάς εντελώς ξένα για αρκετά χρόνια αφότου γεννηθεί το μωρό!

Διαβάστε ένα βιβλίο, μέχρι το τέλος! Προσοχή: αποφύγετε οτιδήποτε έμμετρο. Είναι βέβαιο ότι για τα επόμενα πέντε-έξι χρόνια θα διαβάζετε κυρίως κείμενα με ομοιοκαταληξία. Σε άλλους.

Πηγαίνετε στην τουαλέτα και κλείστε την πόρτα. Μείνετε όσο θέλετε, κοιτάζοντας απλώς τα πλακάκια στους τοίχους. Συνειδητοποιήστε πόσο χαλαρωτικό είναι να χρησιμοποιείς την τουαλέτα χωρίς να χρειάζεται να μιλάς ταυτόχρονα σε κάποιον.

Κοιμηθείτε. Και όταν έχετε χορτάσει ύπνο, σηκωθείτε από το κρεβάτι, επειδή απλώς δεν υπάρχει λόγος να κοιμηθείτε άλλο!

Βγείτε από το σπίτι παίρνοντας μαζί μόνο το πορτοφόλι, τα κλειδιά και το κινητό σας.

Φορέστε όλα τα μεγάλα, εντυπωσιακά, κρεμαστά σκουλαρίκια σας.

Περάστε ένα απόγευμα χωρίς να πείτε τίποτα. Απλά απολαύστε τη σιωπή και τη δυνατότητα να μη μιλήσετε. Κάντε τις δουλειές σας χωρίς να χρειάζεται να εξηγείτε αναλυτικά κάθε πράξη σας.

Κάντε ντους κάθε μέρα!

Αφήστε ένα φλιτζάνι με ζεστό καφέ πάνω στο χαμηλό τραπεζάκι.

Πάρτε ένα πακέτο μπισκότα και φάτε τα καθισμένη στον καναπέ, χωρίς να σας νοιάζει εάν κάποιος παίρνει κακό παράδειγμα ή εάν θα πρέπει να τα μοιραστείτε με άλλον. Είναι όλα δικά σας!

Υποδεχτείτε το σύντροφό σας με μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο. Ρωτήστε τον πώς πέρασε τη μέρα του και ακούστε τον να διηγείται τις λεπτομέρειες χωρίς να χάσει στιγμή την προσοχή σας.

Πάρτε αγκαλιά το σκύλο ή τη γάτα σας.

Δώστε ραντεβού και εμφανιστείτε στην ώρα σας!

Καθαρίστε το σπίτι. Και μετά, απολαύστε το ότι θα παραμείνει καθαρό για κάμποσες μέρες.

Αφιερώστε όλο το απόγευμα στον εαυτό σας, χωρίς να κάνετε κάτι για κάποιον άλλο.

Περάστε άλλη μία εντελώς βαρετή μέρα ενώ σκέφτεστε τι να κάνετε για να την κάνετε πιο ενδιαφέρουσα και ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική περιπέτεια της ζωής σας!