Print this page

8 τροφές που καταπολεμούν την πρωινή ναυτία

Τι μπορείτε να τρώτε για να νιώσετε καλύτερα εάν υποφέρετε από ναυτία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωινή ναυτία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Παρόλο που ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει με ακρίβεια τι την προκαλεί. φαίνεται ότι η εγκυμοσύνη επηρεάζει το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τον εμετό, κάτι που οδηγεί σε αυτό το αίσθημα ανκατωσούρας. Εκτιμάται επίσης ότι μπορεί να συνδέεται με την αύξηση των επιπέδων ορισμένων ορμονών, όπως τα οιστρογόνα, αλλά και την όξυνση της όσφρησης. Καθώς το σώμα σας χρησιμοποιεί την οσμή για να αξιολογήσει πόσο ασφαλές είναι για το μωρό να καταναλώσετε κάτι είναι πιθανό ακόμα και απολύτως ασφαλή τρόφιμα να αντιμετωπίζονται από τον οργανισμό σαν “απαγορευμένα”. Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για να φάτε εάν νιώθετε ότι θα κάνετε εμετό (ή αφότου έχετε κάνει).

 

Αλμυρά κράκερ

Βάλτε ένα κουτί κράκερ στο κομοδίνο σας και τσιμπήστε μερικά μόλις ξυπνήσετε -το να τρώτε νωρίς το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την πρωινή ναυτία. Αντίθετα, το άδειο στομάχι προκαλεί ναυτία.

 

Λεμόνι

Δοκιμάστε απλώς να μυρίσετε τη φλούδα ενός λεμονιού ή να στύψετε μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό ή να γλείψετε μια φέτα. Η αναζωογονητική μυρωδιά και γεύση του μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι.

 

Τζίντζερ

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως στην κινεζική ιατρική και είναι από τις καλύτερες επιλογές όταν έχετε ναυτία. Δοκιμάστε τσάι ή αναψυκτικά με τζίντζερ, ή ακόμα καλύτερα, προσθέστε λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ στις συνταγές σας.

 

Κρέας και πουλερικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες —όπως το βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά— μπορούν να κρατήσουν μακριά τη ναυτία ενώ αναπληρώνουν την ενέργειά σας. Εάν σας απωθεί το κρέας, δοκιμάστε τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως ξηρούς καρπούς, φασόλια και γιαούρτι.

 

Μπανάνα

Όχι μόνο μειώνει τη ναυτία αλλά επιπλέον παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά,όπως το κάλιο, που είναι απαραίτητα για το σώμα στην εγκυμοσύνη.

 

Φρυγανιά

Οι φρυγανιές, όπως και άλλες στεγνές τροφές (τοστ, κουλούρι, ρύζι, πατάτα) καταπολεμούν αποτελεσματικά τη ναυτία, καθώς είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και έχουν ήπια γεύση. Επιπλέον, το άμυλο που περιέχουν μπορεί επίσης να απορροφήσει τα οξέα του στομάχου.

 

Αφεψήματα

Το να παραμένετε ενυδατωμένη είναι το κλειδί για να ηρεμήσετε το στομάχι σας και να επανυδατώσετε το σώμα σας μετά από εμετό. Και ενώ το νερό είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, τα ασφαλή για την εγκυμοσύνη αφεψήματα βοτάνων (όπως κόκκινο βατόμουρο, λεμόνι, μέντα, μέντα, ροδάκινο ή χαμομήλι) μπορούν να προσφέρουν κάποια πρόσθετα οφέλη για την ανακούφιση της ναυτίας. Πιείτε τα σε μικρές γουλιές.

 

Καρπούζι

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καρπούζι μπορεί επίσης να καταπολεμήσει την αφυδάτωση εάν κάνετε εμετό. Όταν δεν έχετε διάθεση για φαγητό ένα δροσιστικό ποτήρι χυμός καρπούζι είναι ό,τι πρέπει!

 

 

 

05από 16