Print this page

10 τέλεια κόλπα που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι μαμάδες

Θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη!

Επειδή εμείς οι μαμάδες πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη, αυτά είναι μερικά από τα πιο έξυπνα και αποτελεσματικά κόλπα που έχουν λύσει τα χέρια πολλών από εμάς στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε διάφορα μικρο-προβλήματα στην καθημερινότητά μας με τα παιδιά. Εάν δεν γνωρίζετε ακόμα, σύντομα θα μας ευγνομωνείτε που σας ενημερώσαμε!

Από τη στιγμή που το παιδί αρχίζει να τρώει στερεές τροφές χρησιμοποιήστε μόνο σαλιάρες σιλικόνης που καθαρίζονται εύκολα

Αποτέλεσμα εικόνας για baby eating gif

Υπάρχουν κι άλλες που αυτοχαρακτηρίζονται «αδιάβροχες», αλλά στην πραγματικότητα καμία υφασμάτινη σαλιάρα δεν πρόκειται να αφήσει καθαρό το ρουχαλάκι του μωρού όταν αυτό τρώει φρουτόκρεμα. Οι μόνες που αποτελούν εγγύηση είναι όσες είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη οι οποίες καθαρίζονται πανεύκολα με μια βρεγμένη πετσέτα (μπορείτε να τις βάλετε και στο πλυντήριο πιάτων) και διαρκούν σχεδόν... για πάντα!

 

Γδύστε το μωρό ανάποδα!

1421235750982492948goodlooking dad

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι χρησιμεύουν αυτά τα δύο μικρά ανοίγματα που έχουν τα βρεφικά φανελάκια δεξιά και αριστερά από τη λαιμόκοψη; Υπάρχουν εκεί ώστε να σας δίνουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε αρκετό χώρο για να μπορείτε να το αφαιρέσετε τραβώντας το από το λαιμό και προς τα κάτω, στην περίπτωση που το μωρό έχει λερωθεί από το περιεχόμενο της πάνα του. Έτσι, δεν είναι ανάγκη να περάσετε το λερωμένο ύφασμα σε απόσταση αναπνοής από το κεφαλάκι του!

 

Επενδύστε σε διακόπτες με ντίμερ

Αποτέλεσμα εικόνας για baby sleep dimmer lights gif

Δεν είναι μόνο για να φτιάχνουν ατμόσφαιρα και να κάνουν οικονομία στο ρεύμα, αλλά είναι ιδανικοί και για να τσεκάρετε τη νύχτα το μωρό σας χωρίς να το ξυπνάτε ανάβοντας ένα έτνονο φως ή για να δημιουργείτε ατμόσφαιρα ύπνου σε όποιον χώρο κι αν έχετε βάλει το μωρό σας να κοιμηθεί.

 

Αποθηκεύστε τα παιχνίδια σε πολλά μικρά κουτιά

toys

Έτσι, θα βγάζετε ένα διαφορετικό κουτί κάθε μέρα και το παιδί θα έχει την ευκαιρία να παίξει με διαφορετικά παιχνίδια (ενώ εσείς θα αποφύγετε να έχετε όλα τα υπάρχοντά του σκορπισμένα στο πάτωμα ταυτόχρονα).

 

Τοποθετήστε δύο κουτιά στο εσωτερικό της ντουλάπας

Στο ένα βάζετε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα ρούχα που έχουν πλέον μικρύνει και θα πρέπει στο τέλος της σεζόν να φυλάξετε για το μικρότερο παιδί (ή να χαρίσετε). Στο άλλο, βάλτε όσα είναι ακόμα μεγαλούτσικα αλλά θα είναι μια χαρά σε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Με αυτό τον τρόπο, στα συρτάρια και τις κρεμάστρες θα βρίσκονται μόνο όσο είναι ιδανικά για να φοράει αυτή τη στιγμή και δεν θα πρέπει να ελέγχετε κάθε τόσο εάν κάτι εφαρμόζει σωστά.

 

Αγοράστε μερικά έξτρα χαμηλά σκαμπό-«σκαλοπάτια»

whale step stool picture kids ocean bath home decor new a6e146feb84eee1b2165fd7a42558d61

Δεν χρειάζεται να έχετε μόνο στο νιπτήρα, ώστε να φτάνει το παιδί για να πλύνει τα δόντια ή τα χέρια του αλλά σε διάφορους χώρους του σπιτιού -αν δεν θέλετε να ακούτε συχνά «μαμά, φτάσε μου το ποτήρι μου/το μολύβι μου/ το μπουρνούζι μου» κλπ.

 

Μη βιαστείτε να βγάλετε τις πάνες

Αποτέλεσμα εικόνας για toddler bathroom gif

Είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσετε να αλλάζετε πάνες, ακόμα κι αν έχετε πια βαρεθεί να το κάνετε, παρά να εκπαιδεύεσετε ένα παιδί που ακόμα δεν είναι έτοιμο να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.

 

Αγοράστε (ή δανιστείτε) δύο βάσεις για καθισματάκια αυτοκινήτου

Έτσι θα μπορείτε να βγάζετε μόνο το κάθισμα όταν θέλετε να πάτε κάπου με το αυτοκίνητο του συζύγου, της μαμάς σας ή να χρησιμοποιήσετε ταξί κλπ.

 

Βγείτε όσο περισσότερο μπορείτε πριν το παιδί αρχίσει να περπατάει

Ένα μωρό που δεν έχει άλλη επιλογή από το να καθίσει στο καροτσάκι είναι η ιδανική παρέα για κάθε εστιατόριο ή καφέ ή ακόμα και για την ουρά της εφορίας, το θερινό σινεμά ή τα ταξίδια. Όταν όμως αρχίζει να θέλει (και μπορεί) να περιηγηθεί στο χώρο, τα πράγματα δυσκολεύουν...