Print this page

Γιατί πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι

Μια καλή συνήθεια που καλό είναι να καθιερώσετε οικογενειακώς!

Δεν είναι μόνο ότι θα μπορούσαν να γεμίσουν με βρομιές τα όμορφα, καθαρά χαλιά σας! Τα παπούτσια μας μεταφέρουν ένα σωρό επικίνδυνες ουσίες που σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε μέσα στο σπίτι μας και μπορούν να προκαλέσουν φθορές που ίσως δεν έχουμε φανταστεί! Συγκεκριμένα:

 

Μολύνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι

Έρευνες έχουν δείξει ότι στα περισσότερα σπίτι ανιχνεύονται χημικές ουσίες που προέρχονται από την άσφαλτο των δρόμων, από φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα γκαζόν ή ακόμα και από απόβλητα ανθρώπων ή ζώων και είναι από απλώς επικίνδυνες έως και καρκινογόνες και μεταφέρονται στο εσωτερικό από τις σόλες των παπουτσιών.

 

Καταστρέφουν τα πατώματα

Εάν στο σπίτι σας έχετε ξύλινο πάτωμα, να είστε σίγουροι ότι το παρκέ σας θα χρειαστεί ανακαίνιση πολύ πιο σύντομα εάν περπατάτε φορώντας παπούτσια με τακούνια ή σκληρές σόλες. Αλλά και οι μοκέτες ή τα χαλιά σας κινδυνεύουν από διάφορα σκληρά σωματίδια που μπορεί να έχουν κολλήσει στις σόλες των παπουτσιών σας.

 

Μεταφέρουν βρομιές

Οτιδήποτε πατάμε όταν κυκλοφορούμε έξω δεν είναι απαραίτητα τοξικό και επικίνδυνο, είναι όμως πιθανότατα βρόμικο! Κι επειδή κανείς δεν θέλει λάσπες μέσα στο σπίτι του καλό είναι να αφήνετε τα παπούτσια σας έξω ή να έχετε ένα πατάκι πριν την εξώπορτα για να τα σκουπίζετε. Μην παραλείπετε να το ανανεώνετε τακτικά ώστε να παραμένουν οι ίνες του σκληρές και αποτελεσματικές στο καθάρισμα και μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα κάθε φορά που σκουπίζετε το σπίτι σας.

 

Δεν δίνουν τη δυνατότητα στα πόδια σας να δυναμώσουν

Όταν περπατάμε ξυπόλητοι βοηθάμε να γίνει πιο έντονη η καμάρα στις πατούσες μας -κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα την ανάπτυξή τους. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε συνήθως να τα αφήνουμε να κυκλοφορούν χωρίς παπούτσια εκτός σπιτιού, όταν βρισκόμαστε μέσα είναι καλύτερο να τα αφήνουμε ξυπόλητα. Διαβάστε κι εδώ γιατί πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να περπατάνε ξυπόλητα.

 

Προσθέτουν κάτι ακόμα στη γενική ακαταστασία που μπορεί να επικρατεί στο σπίτι

Τοποθετώντας ένα ντουλάπι ή ένα ράφι γι' αυτή τη δουλειά πριν την εξώπορτα του σπιτιού, εμποδίζουμε τα παπούτσια να σκορπίζονται σε όλα τα δωμάτια, κάτω από τα κρεβάτια και σε διάφορα σημεία όπου τα ψάχνουμε κάθε πρωί!