Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 08:32

Τι πραγματικά θέλει μια μαμά για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια χιουμοριστική προσέγγιση (που κρύβει μεγάλες δόσεις αλήθειας)

Σίγουρα όλες οι μαμάδες θα ενθουσιαστούμε ειλικρινά αν πάρουμε μια όμορφη ζωγραφιά από τα παιδιά μας για τη Γιορτή της Μητέρας ή εάν μας φτιάξουν πρωινό -ακόμα κι αν κάνουν την κουζίνα άνω κάτω! Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς... Δεν θα ήταν εξίσου υπέροχο, ο μπαμπάς τους να τα πάει μια βόλτα πρωί πρωί για να μπορούμε εμείς να κοιμηθούμε μια ώρα παραπάνω ή για να μπορέσουμε να πιούμε τον πρωινό καφέ μας ανενόχλητες με τις φίλες μας; Αυτές και μερικές ακόμα ιδέες που σίγουρα θα αποτελούσαν καταπληκτικά «δώρα» για τη Γιορτή της Μητέρας περιλαμβάνει η ακόλουθη λίστα που δημοσιεύεται στο χιουμοριστικό βιβλίο για τη μητρότητα της αμερικανίδας συγγραφέως Karen Alpert «I Heart My Little A-Holes» (εκδ. William Morrow). Όσοι μπαμπάδες διαβάζουν και θέλουν να κάνουν κάτι για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες μας, να τι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν:

1. Θέλω να μη χρειαστεί να σκουπίσω ούτε έναν πωπό όλη μέρα. Αν όλα τα παιδάκια μπορούσαν να κρατηθούν και να μην κάνουν κακά στη Γιορτή της Μητέρας, θα γινόταν μια αληθινά ξεχωριστή μέρα.

2. Θέλω να φάω brunch. Όχι όμως με όλη την οικογένεια. Θέλω να το φάω με τις φίλες μου... Και να γυρίσω στο σπίτι όταν θα γελάω σαν χαζή από το μεθύσι.

3. Θέλω να κοιμηθώ μέχρι αργά. Χωρίς τα πιτσιρίκια να φωνάζουν «μαμάααααα» πάνω από το κεφάλι μου ή προσπαθώντας να ανοίξουν την πόρτα της κρεβατοκάμαρας με το ψεύτικο όπλο που ρίχνει μπαλάκια. Όλοι εσείς οι μπαμπάδες που διαβάζετε τώρα, όταν τα παιδιά σας ξυπνήσουν πάρτε τα έξω από το σπίτι αμέσως. Όχι, να τα πάρετε από εκεί... να βγείτε έξω. Πάρτε μαζί μια μπάλα και κλείστε την πόρτα πίσω σας. Αν χρειαστεί, αλλάξτε τους πάνα και ρούχα στο πάρκο. Αλλά μην τα αφήσετε να ξυπνήσουν τη μαμά.

4. Θέλω μια κάρτα. Όχι από αυτές τις έτοιμες. Θέλω μία χειροποίητη από αυτές με τα μακαρόνια. Επιπλέον, θέλω μακαρόνια βρασμένα, σε ένα μπολ περιχυμένα με κρεμώδη σάλτσα και να συνοδεύονται από κόκκινο κρασί.

5. Θέλω κοσμήματα. Όχι όμως κολιέ με πλαστικές χάντρες -εκτός κι αν στα Tiffany's υπάρχει κολιέ με υπερτιμημένες πλαστικές χάντρες. Σ' αυτή την περίπτωση, μπορώ να το επιστρέψω και να πάρω πίσω τα χρήματα.

6. Θέλω να φτιάξετε πρωινό. Στην κουζίνα κάποιου άλλου σπιτιού.

7. Θέλω να πάω στην τουαλέτα μόνη μου!

8. Θέλω σοκολάτακια. Και επιπλέον, θέλω κάποιος να πάρει έναν χοντρό μαύρο μαρκαδόρο και να σβήσει τις θερμίδες από τη συσκευασία.

9. Θέλω ένα ωραίο δώρο. Να μου αρέσει πραγματικά. Γιατί δεν μετράει μόνο η σκέψη. Μετράει αυτό που θα σκεφτώ εγώ. Και δεν πρέπει να σκεφτώ «τι αηδία είναι αυτη που μου έφεραν;».

10. Θέλω δέκα κουπόνια που να ανταλλάσσονται με χρόνο που μπορώ να περάσω χωρίς να με ενοχλήσει κανείς και χωρίς να έχουν ημερομηνία λήξης!


Εγγραφή στο Newsletter

Σήμερα, Αύριο, Μεθαύριο

City Guide

Φαρμακεία