Print this page

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από σοκολάτα από οτιδήποτε!

Μην αφήσετε το αγαπημένο του γλυκό να καταστρέψει το αγαπημένο μπλουζάκι του παιδιού!

Αν το παιδί σας έχει ήδη ανακαλύψει την απόλαυση της σοκολάτας, σίγουρα γνωρίζετε ότι τις περισσότερες φορές μια μικρή ή μεγαλύτερη ποσότητα από το αγαπημένο του γλυκό καταλήγει στα ρούχα του, το χαλί ή τον καναπέ! Μην αγχώνεστε! Υπάρχει λύση. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι θα πρέπει να δράσετε άμεσα, ώστε να προλάβετε να απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα πριν προλάβει να εισχωρήσει στο ύφασμα. Ακόμα όμως κι αν έχετε ήδη επιχειρήσει να το καθαρίσετε χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε τα εξής:


Για τα ρούχα

Με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού, αφαιρέστε όση ποσότητα σοκολάτας μπορείτε. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω στο λεκέ ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων που χρησιμοποιείται πριν το πλύσιμο και πλύνετέ το κανονικά στο πλυντήριο, προσθέτοντας ένα ενισχυτικό πλυσίματος.

Για τον καναπέ

Με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού, αφαιρέστε όση ποσότητα σοκολάτας μπορείτε.. Σε ένα μπολ, ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και προσθέστε μια κουταλιά υγρό πιάτων. Ανακατέψτε και στη συνέχεια ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το υγρό αυτό σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε απαλά το λεκέ. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές. Στη συνέχεια, περάστε το με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με νερό και καλά στραγγισμένο και αφήστε το να στεγνώσει.

Για το χαλί

Δοκιμάστε τη ίδια μέθοδο με τον καναπέ κι αν ο λεκές επιμένει ανακατέψτε σε ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας αμμωνία με δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Βρέξτε με αυτό ένα σφουγγάρι και τρίψτε το σημείο μέχρι να καθαρίσει. Μετά, ξεβγάλτε χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι βρεγμένο μόνο με νερό. Αφού στεγνώσει καλά, σκουπίστε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.