Print this page

Πώς θα βγάλετε τη μέρα στη δουλειά με μόνο 3 ώρες ύπνο

Το έχουμε πάθει όλες. Το μωρό μας έχει κολικούς ή βγάζει δόντια ή το μεγαλύτερο πιτσιρίκι μας είχε πυρετό ή έβρεξε το κρεβάτι του τη νύχτα ή απλώς σηκώθηκε και ήρθε και μας ξύπνησε. Εφτά φορές. Πόσο εύκολο είναι μετά από μια τέτοια νύχτα να πάει κανείς στη δουλειά και να λειτουργήσει ως συνεπής επαγγελματίας; Καθόλου! Ευτυχώς, εμείς οι μαμάδες έχουμε μάθει να επιβιώνουμε ακόμα και με ελάχιστες ώρες ύπνου. Επιπλέον, αυτά τα tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν:

 

Φάτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη

Ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο, αποφύγετε να φύγετε από το σπίτι χωρείς να φάτε κάτι. Αυτό που χρειάζεται το σώμα σας είναι κάτι με πρωτεΐνη, όπως ένα βραστό αυτό ή 2 φέτες γαλοπούλα. Θα σας δώσει την ενέργεια που έχετε ανάγκη για να ανταπεξέλθετε. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε τον καφέ σας!

 

Υιοθετήστε το ατημέλητο λουκ

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε που δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Εξάλλου, οι ατημέλητοι κότσοι είναι πολύ στη μόδα, όπως και οι κοτσίδες και αποτελούν ιδανική λύση για εκείνα τα τσουλούφια που αρνούνται πεισματικά να μείνουν στη θέση τους. Όσο για το styling, μην το κουράζετε πολύ! Ένα τζιν με μια μπλούζα ή μια στενή φούστα με ένα πουκάμισο είναι μια χαρά. Συμπληρώστε το look με ένα ζευγάρι boho σκουλαρίκια και άνετα παπούτσια κι είστε έτοιμη!

 

Πιείτε πολύ νερό

Το νερό είναι απαραίτητο στον οργανισμό γιατί συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και συμβάλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Χωρίς αρκετό νερό θα νιώθετε ακόμα πιο κουρασμένη, ενώ είναι πιθανό να υποφέρετε από πονοκέφαλο.

 

Πάρτε έναν υπνάκο (εάν είναι εφικτό)

Εάν μετακινήστε για τη δουλειά για το μετρό, ίσως μπορέσετε να κλείσετε για μερικά λεπτά τα βλέφαρά σας στη διαδρομή. Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ θα σας αναζωογονήσει.

 

Βγείτε μια βόλτα στον καθαρό αέρα

Η δεύτερη καλύτερη επιλογή μετά τον ύπνο είναι μια βόλτα. Η άσκηση θα σας δώσει ενέργεια για να συνεχίσετε πιο δυναμικά στο γραφείο μέχρι να τελειώσετε τη δουλειά σας.

 

Πάρτε μαζί σας μερικά υγιεινά σνακ

Βάλτε στο συρτάρι του γραφείου σας ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς ή 2-3 φρέσκα φρούτα. Όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμη να σας πάρει ο ύπνος πάνω από στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, μασουλίστε κάτι. Έτσι θα ανακτήσετε ενέργεια και θα αποφύγετε τον πειρασμό να πάρετε κάτι λιπαρό ή γλυκό από το κυλικείο, που θα σας κάνει πολύ σύντομα να νιώθετε ακόμα πιο εξαντλημένη!