Print this page

5 πράγματα που κάνουν οι σύζυγοι των ευτυχισμένων μαμάδων

Γιατί όταν η μαμά είναι χαρούμενη, όλοι είναι χαρούμενοι!

Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι σύζυγος, πόσο μάλλον μητέρα! Όμως είναι κοινή παραδοχή ότι όσο πιο χαρούμενη, χαλαρή και ήρεμη είναι η γυναίκα του σπιτιού, τόσο πιο ευχάριστη είναι η ατμόσφαιρα για όλους. Από την άλλη, οι άντρες σπανίως συνειδητοποιούν πόσο πολύ μπορούν με τη συμπεριφορά τους να επηρεάσουν την ψυχολογία της γυναίκας του -και κατά συνέπεια της οικογένειάς τους.

 

Οι άντρες που έχουν τις πιο χαρούμενες συζύγους συνήθως κάνουν αυτά τα πέντε πολύ απλά πράγματα:

Αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν

Μια γυναίκα που έχει την αίσθηση ότι τα πάντα πρέπει να περάσουν από τα χέρια της, γιατί διαφορετικά, απλώς δεν θα γίνουν ποτέ, δύσκολα μπορεί να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα! Γιατί απλούστατα, στο τέλος της ημέρας είναι πολύ εξαντλημένη για να είναι χαρούμενη! Εξάλλου, οι υποχρεώσεις του νοικοκυριού και των παιδιών, αφορούν και τους δύο γονείς και πλέον δεν υπάρχει αυτό που κάποτε λεγόταν «αντρικές» και γυναικείες» δουλειές.

 

Τις κάνουν να γελούν

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το γέλιο. Όταν γελάμε, το σώμα χαλαρώνει, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, ακόμα και οι θερμίδες καίγονται πιο γρήγορα! Βέβαια, δεν είναι όλοι γεννημένοι κωμικοί ούτε έχουν μια αστεία ατάκα έτοιμη στο στόμα. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι σκόπιμο για έναν άντρα να βάλει σαν στόχο του να κάνει τη γυναίκα του να γελάει (εξάλλου, το γέλιο θα κάνει πολύ καλό και στον ίδιο). Οι τρόποι είναι πολλοί: να επιλέξει μια διασκεδαστική ταινία για να δουν στο DVD όταν τα παιδιά πάνε για ύπνο, να κανονίσει ένα ραντεβού για τους δυο τους (ακόμα και μέσα στο σπίτι) ή ό,τι άλλο ξέρει ότι θα είναι διασκεδαστικό και για τους δύο.

Τις υποστηρίζουν σε κάθε στόχο

Όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε την υποστήριξη από άλλους ανθρώπους. Όταν μια γυναίκα βάλει στο μυαλό της να φτιάξει μόνη της την τούρτα γενεθλίων για το παιδί της, το τελευταίο που θέλει από τον άντρα της είναι να της πει «θα το κάνεις χάλια, οπότε καλύτερα να παραγγείλουμε από ένα ζαχαροπλαστείο». Όταν είχε μια διαφωνία με ένα συνάδελφο στη δουλειά έχει ανάγκη να ακούσει από το σύντροφό της δυο λόγια συμπαράστασης. Κι όταν ξαφνικά αποφασίσει ότι θα αρχίσει να προπονείται για μαραθώνιο, θέλει να της πει «φυσικά και θα τα καταφέρεις». Είναι τόσο ωραίο να κάνεις όνειρα και να έχεις δίπλα σου κάποιον που ξέρεις ότι σε στηρίζει σε κάθε βήμα!

 

Τους λένε όμορφα λόγια

Ναι, φυσικά, όλοι μιλάμε όμορφα στους άλλους, σωστά; Κι όμως! Αν το καλοσκεφτούμε, πολλοί από εμάς σπάνια ακούμε ατάκες όπως «πόσο πολύ σου πάει αυτό το φόρεμα» ή «δεν έχω ξαναφάει πιο νόστιμο φαγητό από αυτό που έφτιαξες»! Το να μη λέει κάποιος τέτοιες κουβέντες δεν τον κάνει απαίσιο σύζυγο, απλώς επιβεβαιώνει το ότι η σχέση του πηγαίνει στον... αυτόματο. Επειδή όμως όλοι έχουμε την ανάγκη όχι μόνο να νιώθουμε αλλά και να ακούμε τι σημαίνουμε για τον άλλον, όσο πιο συχνά ένας άντρας λέει αντί να θεωρεί δεδομένο αυτό που σκέφτεται, τόσο πιο χαρούμενη θα είναι η γυναίκα του!