Print this page

Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο σούπερ μάρκετ

Όταν πηγαίνετε με το παιδί.

Αν θέλετε η εμπειρία να μην είναι τραυματική και να μην τελειώσει με κλάματα από το παιδί σας (ή και από εσάς -πόσα να αντέξουν τα νεύρα μας;), καλό είναι να ξέρετε όχι μόνο τι πρέπει αλλά και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε όταν πηγαίνετε για τα ψώνια της εβδομάδας με το παιδί σας!

Μην δείξετε ποτέ στο παιδί τα καρότσια του σούπερ μάρκετ που έχουν ενσωματωμένο ένα παιδικό αυτοκινητάκι για να κάθεται

Ο λόγος είναι απλός: θα έρθει πολύ γρήγορα μια μέρα που δεν θα υπάρχει διαθέσιμο τέτοιο καρότσι και, πιστέψτε μας, η πρόσκαιρη χαρά που θα πάρει εάν το έχετε βάλει μέσα μια-δυο φορές δεν θα συγκρίνεται με τη γκρίνια που θα προκύψει τότε! Αφήστε που κι όταν υπάρχει, θα χτυπήσετε τόσες φορές τα δάχτυλα των ποδιών σας στο πίσω μέρος από το αυτοκινητάκι καθώς θα σπρώχνετε το καρότσι που θα μετανιώσετε!

Μην δοκιμάσετε να πάτε σε περισσότερα από ένα καταστήματα

Κάθε φορά θεωρείτε ότι θα είναι απλούστατο να πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ για απορρυπαντικά και σε άλλο για τα τρόφιμα. Αλλά κάθε φορά διαπιστώνετε ότι δεν είναι. Και τα πέντε λεπτά του ευρώ που θα κερδίσετε αγοράζοντας φτηνότερα το γάλα δεν πληρώνει την αξία της ψυχικής ηρεμίας σας.

Μην πηγαίνετε σε ώρες αιχμής

Ποιες είναι αυτές; Νωρίς το απόγευμα, όταν οι περισσότεροι σχολούν από τις δουλειές τους και το Σάββατο το πρωί. Δεν δεν έχετε την πολυτέλεια να πάτε, για παράδειγμα, μια Τετάρτη μεσημέρι, αξίζει τον κόπο να κάνετε τα ψώνια σας πολύ νωρίς το πρωί.

Μην ανοίξετε μια συσκευασία με σνακ μέσα στο κατάστημα

Εάν το κάνετε μια φορά να ξέρετε ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Εκτός εάν σας αρέσει να επιστρέφετε στο σπίτι με ψίχουλα και πορτοκαλάδα επάνω σε όλα τα ψώνια σας.

Μην αλλάξετε ουρά στο ταμείο

Γιατί θα διαπιστώσετε ότι σ' εκείνη που σας φάνηκε μικρότερη βρίσκεται μπροστά σας ένας κύριος που έχει σκοπό να πληρώσει το μισό λογαριασμό με κουπόνια και τον άλλο μισό με κέρματα των είκοσι λεπτών ή θα έχει πάρει κάτι από το μανάβικο χωρίς να ζητήσει να το ζυγίσουν ή θα έχει κάτι που ο κωδικός του δεν αναγράφεται στη συσκευασία ή.... Απλά διαλέξτε την πιο κοντινή ουρά και σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή θα έρθει κι η σειρά σας.

Μην πάτε πριν την ώρα του φαγητού ή του ύπνου

Είναι σαν να πηγαίνετε γυρεύοντας για πολλή γκρίνια! Σύμφωνα με τις έρευνες, οι ενήλικες δεν πρέπει να πηγαίνουν νηστικοί στο σούπερ μάρκετ γιατί είναι πιο πιθανό να κάνουν λάθος επιλογές. Να είστε σίγουροι ότι εάν πάνε με ένα πεινασμένο ή νυσταγμένο νήπιο θα κάνουν ακόμα χειρότερες!

Μην αφήσετε το πιτσιρίκι σας να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στους διαδρόμους

Θα είναι η τελευταία φορά που δέχτηκε να μπει έστω για λίγο στο καροτσάκι. Από τη στιγμή που θα το κάνει μια φορά, θα απαιτεί να το κάνει πάντα!