Print this page

5 σημάδια ότι η μαμά έχει ανάγκη από ύπνο

Όχι ότι δεν το γνωρίζει ήδη, βέβαια...

Μια φίλη μου πριν λίγες μέρες ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να ταΐσει το μωρό κι αντί να δώσει το μπιμπερό σε εκείνο το έδωσε στο δύο ετών αδερφάκι του. Δεν την κατηγορώ... Δεν είναι εύκολο να μην έχεις κοιμηθεί σερί για παραπάνω από 2-3 ώρες εδώ και μήνες! ΝΑ μερικά ακόμα πράγματα που μπορεί να κάνει (ή να ξεχάσει να κάνει) μια νέα μαμά και που μπορεί να σας θυμίζουν τον εαυτό σας:

 

Δεν βρίσκει ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου

Μπορεί να τα ψάχνατε και πριν αποκτήσετε μωρό, όμως τώρα είναι πολύ πιο πιθανό να τα βρείτε στα πιο απρόσμενα μέρη, όπως η κατάψυξη!

 

Δεν ξέρει ποτέ τι μέρα είναι

Ο μόνος λόγος που μπορεί και να υποψιαστείτε ότι ήρθε το Σαββατοκύριακο είναι επειδή έχετε ξυπνήσει για το πρωινό τάισμα και ο σύζυγός σας εξακολουθεί να κοιμάται δίπλα σας, αντί να έχει ήδη φύγει για το γραφείο.

 

Μπορεί να πάρει έναν υπνάκο οπουδήποτε

Στην αίθουσα αναμονής του παιδίατροι, Ενώ θηλάζει. Στο τραπέζι του γάμου της ξαδέρφης. Κυριολεκτικά, οπουδήποτε.

 

«Οδηγεί» το καρότσι του σούπερ μάρκετ σαν πιλότος της Φόρμουλα 1

Πριν αποκτήσει όλη αυτή την εμπειρία με το καροτσάκι του μωρού, δεν ήταν και πολύ εύκολο να σταθεροποιήσει το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να βάλει μέσα το καρπούζι. Τώρα, αυτό γίνεται σε δευτερόλεπτα και αμέσως μετά κόβει δεξιά στο διάδρομο με τα χαρτικά με φοβερή ταχύτητα και ακρίβεια. Αρκεί βέβαια το μωρό στο μεταξύ να βρίσκεται στο σπίτι της γιαγιάς....

 

Βάζει μπροστά το αυτοκίνητο, αφήνοντας το καρότσι στο δρόμο

Έχετε βγάλει το μωρό από το καρότσι, το έχετε δέσει με τις ζώνες ασφαλείας στο καθισματάκι του αυτοκινήτου και είστε έτοιμη να ξεκινήσετε, σωστά; Λάθος! Πρώτα πρέπει να κλείσετε το καροτσάκι και να το βάλετε στο πορτ-μπαγκάζ. Πράγμα που φυσικά θα σταματήσετε και θα κάνετε όταν το πάρει το μάτι σας από τον αριστερό καθρέφτη!