Print this page

Νέα σχολική χρονιά: Να μην ξεχάσω να πάρω τα απαραίτητα που θα κάνουν το διάβασμα παιχνίδι...

...και ίσως δεν περιλαμβάνονται στη λίστα που θα σας δώσουν από το σχολείο!

Βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόροι... Η λίστα των νηπιαγωγών και των δασκάλων για όλα όσα θα κάνουν και τη φετινή σχολική χρονιά δημιουργική και αποδοτική περιλαμβάνει ένα σωρό πράγματα... Πριν ξεκινήσετε για το βιβλιοπωλείο ή όποιο άλλο κατάστημα επιλέξετε για τις αγορές σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν κι αυτά που ακολουθούν (κι αν δεν περιλαμβάνονται ήδη, φροντίστε να τα προσθέσετε γιατί είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη διαφορά στην οργάνωση της μελέτης του παιδιού σας)!

Αυτοκόλλητες σημειώσεις POST-IT® Super sticky

70005197887 654 12SSCY EU SUPER STICKY KΙΤΡΙΝΕΣ 90 ΦΥΛΛΑ 12PADS

Για να σημειώνουν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, να έχουν πρόχειρες μπροστά τους τις σημαντικές λέξεις-κλειδιά του μαθήματος και να σας αφήνουν έξω από την πόρτα του δωματίου τους την... παραγγελία (π.χ. «μαμά, θέλω τοστ και πορτοκαλάδα»). Επίσης, οι μικροί μαθητές με την πραγματικά μεγάλη φαντασία, μπορούν να εκφράσουν όλη τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τις αυτοκόλλητες σημειώσεις post-it Super Sticky για να φτιάξουν ακόμα και τρισδιάστατες κατασκευές, όπως αυτό το καταπληκτικό έργο του Jeff Cerica:

Μετά από δύο εβδομάδες και 800 Σημειώσεις Post-it®, ο απίστευτος χαμαιλέοντάς του είχε ολοκληρωθεί.

Αυτοκόλλητες σημειώσεις POST-IT® χρωματιστές

FT510093204

Δεν είναι μόνο ότι χαρίζουν έναν τόνο ζωντάνιας στο γραφείο και χάρη στα χρώματά τους ξεχωρίζουν εύκολα ώστε να τις συμβουλεύεστε με μια ματιά, αλλά επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα οργάνωσης του χρόνου του ακόμα πιο αποτελεσματικό. Βοηθήστε το να φτιάξει έναν πίνακα με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές που έχει να κάνει μέσα στην ημέρα και να το παρακολουθεί, κολλώντας και ξεκολλώντας αυτοκόλλητες σημειώσεις στον τοίχο μπροστά από το γραφείο του (οι Αυτοκόλλητες Σημειώσεις  Post-it® SuperSticky, εξάλλου, κολλούν σχεδόν σε κάθε λεία επιφάνεια, ακόμα και στις κάθετες) ή χρησιμοποιώντας ένα τετράδιο σπιράλ, ένα μπλοκ Χρωματιστών Σημειώσεων Post-it® και ένα στυλό σε 5 βήματα:

1ο: Ανοίξτε μπροστά δύο αντικριστές σελίδες στο τετράδιο σπιράλ.

2ο: Γράψτε τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν μέσα στην ημέρα σε διαφορετικές Σημειώσεις Post-it® και τοποθετήστε τις στην αριστερή πλευρά του τετραδίου.

3ο: Προσθέστε με τον ίδιο τρόπο τις υποχρεώσεις με τις οποίες δεν χρειάζεται να ασχοληθεί σήμερα, αλλά μπορεί να τις αφήσει για την επόμενη μέρα και τοποθετήστε τις στη δεξιά πλευρά.

4ο: Μόλις εκπληρώσει μια δραστηριότητα, απλώς πετάξτε τη σημείωση στον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης.

5ο: Στόχος είναι στο τέλος της ημέρας, η σελίδα να είναι κενή!

Σελιδοδείκτες Post-it®

70071353570

Εξηγήστε στο παιδί πώς  μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα οργάνωσης με Σελιδοδείκτες Post-it® κάνοντας χρωματική κωδικοποίηση για κάθε διαφορετικό μάθημα. Μπορεί επίσης να οργανώσει τη μελέτη του βάσει δυσκολίας, χρησιμοποιώντας διαφορετικού χρώματος σελιδοδείκτες ανάλογα με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το συγκεκριμένο μάθημα -ώστε να φροντίσει να του αφιερώσει τον ανάλογο χρόνο. Μπορεί να τους χρησιμοποιήσει επίσης για να κολλήσει (και να ξανακολλήσει) σκέψεις, ιδέες ή να σημειώσει τις πιο σημαντικές φράσεις ώστε να μπορεί να ανατρέχει ξανά με μια ματιά. 

Παιδικά Ψαλίδια και Κόλλες Scotch™

BeFunky Collage

Γνωρίζατε ότι η χρήση ψαλιδιού είναι μια από τις «ασκήσεις» που ενισχύουν τη λεπτή κινητικότητα, μια από τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να ενταχθεί το παιδί ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ψαλίδια Scotch™ είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται από τα παιδικά χεράκια με ασφάλεια και, μαζί με τις κόλλες Scotch™, θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο όμορφα καλλιτεχνήματά τους.

Ταινίες Scotch™

SCOTCH APPLICATION 810 1

Για κατασκευές, επιδιορθώσεις, κολλήσεις και άλλα πολλά. Κόβονται εύκολα και αφαιρούνται ομαλά από το ρολό. Επιπλέον, επειδή μπορεί κανείς εύκολα να γράψει επάνω στην ταινία, μια καλή ιδέα είναι να την χρησιμοποιήσετε και για να βοηθήσετε το παιδί να ξεχωρίσει τα δικά του πράγματα (τετράδια, βιβλία, κασετίνα κ.λπ.) από των συμμαθητών του, γράφοντας επάνω σε ένα κομμάτι ταινία το όνομά του και κολλώντας το επάνω σε κάθε αντικείμενο.

Φυσικά, για να είναι ακόμα πιο εύχρηστες, θα βάλετε τις ταινίες σε μια υπέροχη θήκη Scotch™, όπως αυτό το σκυλάκι!

 HK100010295 scotch dog tape dispenser 1 roll scotch magic tape 19 mm x 889 m crop

ή το γατάκι...

HK100009412 scotch cat tape dispenser 1 roll scotch magic tape 19 mm x 889 m clop

Και μην ξεχνάτε... να «κρύψετε» στην σάκα ή την τσάντα για το κολατσιό του παιδιού ένα τρυφερό μήνυμα πάνω σε μια Αυτοκόλλητη σημείωση POST-IT®  για να του υπενθυμίσετε την αγάπη σας... Το έχει ανάγκη!

 Help kids achieve with lunchbox notes