Print this page

Χαρίστε στα παιδιά τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Επειδή ο Άγιος Βασίλης είμαστε όλοι εμείς!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να χαρίζεις παιδικά χαμόγελα! Την περίοδο των γιορτών έχουμε όλοι την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά το αληθινό πρόσωπο της μαγείας των Χριστουγέννων βοηθώντας ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές παιδιών της ένωσης «Μαζί για το παιδί» και των «Παιδικών Χωριών SOS» μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του  ΟΠΑΠ «Ευχοστολίδια».

Τι πρέπει να κάνουμε; Είναι απλό:

- Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 επισκεπτόμαστε τις τέσσερις Χριστουγεννιάτικες Εκθέσεις Ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ στα εμπορικά πολυκαταστήματα The Mall Athens, Athens Metro Mall και Smart Park στην Αθήνα και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

5. Ευχοστολίδια Athens Metro Mall

- Εκεί, χιλιάδες παιδιά έχουν αποτυπώσει σε ζωγραφιές το δώρο που θέλουν να λάβουν αυτά τα Χριστούγεννα και έχουν γράψει τη δική τους χριστουγεννιάτικη ευχή.

4. Οι ζωγραφιές των παιδιών

 - Επιλέγουμε μια ζωγραφιά και εκπληρώνουμε την ευχή του παιδιού που την έφτιαξε αγοράζοντας το δώρο που απεικονίζεται.

2. Ο κόσμος επιλέγει ευχοστολίδια

- Με την παράδοση του δώρου, παίρνουμε ως αναμνηστικό δώρο τη ζωγραφιά για να θυμόμαστε πάντα πόση χαρά πήραμε προσφέροντας αντίστοιχα χαρά στα παιδιά αυτά!

3. Ο κόσμος προσφέρει δώρα

ΤαΕυχοστολίδια, αυτή η μεγάλη ζωντανή γιορτή προσφοράς και αγάπης οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον ΟΠΑΠ! Ταυτόχρονα, ο  ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του, υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς και τα ιδρύματα που συμμετέχουν, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

6. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα Ευχοστολίδια που επέλεξαν

 

Ο ΟΠΑΠ, από το 2014, μαζί με χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εργαζομένους του, έχουν προσφέρει περισσότερα από 5.000 Ευχοστολίδια, πραγματοποιώντας τις χριστουγεννιάτικες ευχές των παιδιών. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει έργα υποδομής σε περισσότερα από 10 ιδρύματα και σωματεία των φορέων που συμμετείχαν το προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν τα εξής έργα:

Παιδικά Χωριά SOS

Εγκατάσταση θερμομόνωσης σε δύο σπίτια στο Παιδικό Χωριό SOS  Πλαγιαρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και τη μείωση κατανάλωσης. Οι εργασίες εγκατάστασης θα πρέπει να γίνουν μετά τον Απρίλιο – Μάιο 2017, για να έχει περάσει ο φετινός χειμώνας και να είναι έτοιμοι πια για το χειμώνα του 2017-2018

Μαζί για το Παιδί

1. Φίλοι του Παιδιού (έργα μικρής κλίμακας στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος)

- αντικατάσταση φθαρμένου πατώματος τάξης

- 3 στέγαστρα προστασίας εξωτερικών πορτών

- ανακαίνιση στέγης Παιδικού σταθμού του ιδρύματος

- προμήθεια και αλλαγή τζαμιών τρίπλεξ σε δυο κουφώματα διαστάσεων περίπου 1.00 τ.μ. στην πρόσθια όψη του κτιρίου

2.Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

- αντικατάσταση των πατωμάτων της Παπαστρατείου Πειραιά (μία από τις 3 Παιδικές Στέγες που υποστηρίζει το ίδρυμα) καθώς με την περσινή κακοκαιρία πλημμύρισε η στέγη με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση 

3.Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο

Αντικατάσταση καθισμάτων, τραπεζιών και υποποδίων στα τέσσερα τμήματα  του προγράμματος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του Ημερησίου Προγράμματος. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα

Τα παραπάνω καθίσματα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες παιδιών με κινητικές δυσκολίες ηλικίας από 5 έως 8 ετών. Η ειδική διαμόρφωση τους βοηθά στην διόρθωση των παρεκκλίσεων σε παιδιά με μεγάλη υποτονία κορμού. Στο παιδί θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει πιο ενεργά σε καθημερινές δραστηριότητες στο Κέντρο, να μπορεί να στέκεται και να επικοινωνεί πρόσωπο με πρόσωπο με τα άλλα παιδιά στην τάξη του δεδομένου ότι δεν μπορεί να ορθοστατήσει. Παράλληλα θα βελτιώνει και τη λειτουργικότητα του παιδιού με την διευκόλυνση της χρήσης των χεριών του.

4.Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

αντικατάσταση των κουφωμάτων του πρώτου ορόφου του κτιρίου των εργαστηρίων Α τα οποία βρίσκονται σε κακή λειτουργική κατάσταση δεδομένου ότι χρονολογούνται από την ανέγερση του κτιρίου το 1970.

5.ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και σωμάτων θερμότητας για τα κεντρικά γραφεία.