Print this page

8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Αύγουστο

Περιμένετε να γεννήσετε μέσα στον Αύγουστο ή το παιδί σας έχει γενέθλια αυτό το μήνα; Τότε, σίγουρα θα πρέπει να μάθετε μερικά πράγματα για όσους έχουν γεννηθεί Αύγουστο!

Είναι πιο ζωηρά

Αναρωτιέστε πώς σάς προέκυψε ένα τόσο ζωηρό πιτσιρίκι; Ίσως φταίει και ο μήνες της γέννησής του! Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η πλειοψηφία των παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς έχει γεννηθεί το καλοκαίρι.

Είναι πιο μικρόσωμα

Στατιστικά, έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο έχουν πιο χαμηλό βάρος σε σχέση με όσα γεννιούνται τον υπόλοιπο χρόνο. Πάντως, το στοιχείο αυτό δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το βάρος και το ύψος που θα έχουν ως ενήλικες.

Είναι πιο χαρούμενα

Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έκθεση ενός ατόμου στο ηλιακό φως, από τις πρώτες ημέρες της ζωής του, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης.

Μάλλον δεν θα γίνουν επαγγελματίες αθλητές

Όπως δείχνουν οι σχετικές μελέτες, οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο! Οπότε, ίσως πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι τα παιδιά μας μπορεί και να μην παίξουν στην Εθνική μπάσκετ, ούτε να πάρουν ολυμπιακό μετάλλιο.

Δεν κάνουν ποτέ πάρτι γενεθλίων με τους συμμαθητές τους

Εκτός, ίσως εάν τα γενέθλιά του είναι προς το τέλος του μήνα και αποφασίσετε να κάνετε το πάρτι του αρχές Σεπτεμβρίου. Μια ιδέα: μπορείτε να γιορτάζετε τα «μισά γενέθλια» το Φεβρουάριο, όταν όλοι οι φίλοι του θα είναι στη βάση τους. Εξάλλου, μπορεί να παραπονιούνται ότι πάντα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους χωρίς τους φίλους τους, αλλά...

...Παίρνουν τα πιο καλά δώρα γενεθλίων

Μιας και ο μήνας των γενεθλίων τους απέχει σημαντικά από άλλους που έχουν πολλές σημαντικές γιορτές (π.χ. Πάσχα ή Χριστούγεννα) και πέφτει σε μια περίοδο γενικότερης χαλαρότητας και ανοχής στα περιττά έξοδα, είναι πιο πιθανό κάποιος να πάρει ένα καλό δώρο στο παιδί/ανίψι/βαφτιστήρι κ.λπ. που έχει γενέθλια.

Είναι πιο πιθανό να έχουν δυσανεξία στη γλουτένη

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν την αιτία, στατιστικά οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Αύγουστο έχουν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από κοιλιοκάκη, σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Αγαπούν την αλλαγή και την πρόοδο

Ο Αύγουστος είναι από την αρχαιότητα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη και την ευφορία, οπότε το μικρό σας πιτσιρίκι που έχει αυτές τις μέρες τα γενέθλιά του, ίσως είναι προορισμένο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος!