Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 07:27

Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης

Ένας προσωπικός χώρος που αποπνέει ηρεμία είναι απαραίτητος για να μπορεί το παιδί να κοιμηθεί καλά αλλά και να μελετήσει αποτελεσματικά, εάν πηγαίνει στο σχολείο. Όμως, συχνά τα παιδικά δωμάτια αντί να χαλαρώνουν προκαλούν υπερένταση, επειδή έχουν υπερβολικά πολλά αντικείμενα και πάρα πολλά χρώματα και σχέδια. Ακολουθήστε τους εξής κανόνες για να μπορεί το παιδί σας να ξεκουράζεται και να ηρεμεί στο προσωπικό του βασίλειο.

Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα

Οι παστέλ αποχρώσεις δεν έχουν κυριαρχήσει τυχαία στο ντιζάιν των παιδιών δωματίων. Προτιμήστε το απαλό πράσινο, το ροζ, το γαλάζιο ή το ανοιχτό μοβ. Αποφύγετε να κάνετε ρίγες, μπορντούρες και σχέδια σε έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Επίσης, προτιμήστε οι ογκώδεις επιφάνειες (κουρτίνες, ντουλάπες) και τα μεγάλα έπιπλα (γραφείο, κρεβάτι) να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως λευκό, εκρού ή στο χρώμα του ξύλου και περιορίστε τα έντονα χρώματα στα μικρά παιχνίδια που μπορείτε εύκολα να εξαφανίσετε από το οπτικό πεδίο του παιδιού τοποθετώντας τα μέσα σε κουτιά.
1434cd4bc340f7e1f71098c2617dd06b


Χρησιμοποιήστε κλειστές μονάδες αποθήκευσης

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τα παιχνίδια μέσα σε κουτιά ή ντουλάπια που κλείνουν και δεν δημιουργούν αίσθηση χάους στο δωμάτιο, παρά σε ράφια ή άλλα έπιπλα όπου παραμένουν εμφανή. Ωστόσο, μπορείτε να βάλετε μια κομψή ραφιέρα ή μια μικρή βιβλιοθήκη για τα βιβλία και τα αντικείμενα που το παιδί θέλει να έχει σε εύκολη πρόσβαση.

sensory room trofast storage ikea



Βάλτε χαμηλό φωτισμό

Το έντονο φως δημιουργεί εκνευρισμό, ενώ μπορεί να ξυπνήσει το παιδί εάν το ανάψετε μέσα στη νύχτα για να το τσεκάρετε. Το ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο είναι να φωτίζεται από φυσικό φως στη διάρκεια της ημέρας, ενώ για το βράδυ προτιμήστε ένα φωτιστικό οροφής με διακόπτη dmmer που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός.
sensory room marquee lighting


Εγγραφή στο Newsletter

Σήμερα, Αύριο, Μεθαύριο

City Guide

Φαρμακεία