Print this page

10+1 πράγματα που θα καταλάβει μόνο όποιος έχει παιδί 2 ετών

Εάν δεν έχετε ζήσει με ένα πιτσιρίκι 2 ετών, δεν ξέρετε τι σημαίνει «σουρεαλισμός».

Εάν διαβάζετε αυτές τις γραμμές μεσημέρι και δεν έχετε ένα παιδί 2 ετών στο σπίτι, κλείστε τώρα το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας και πηγαίνετε να πάρετε έναν υπνάκο. Επειδή μπορείτε! Γιατί ίσως γνωρίζετε ότι τα δίχρονα πιτσιρίκια δεν κοιμούνται το μεσημέρι, αλλά τριγυρίζουν σε όλο το σπίτι αναζητώντας κάτι ενδιαφέρον (=επικίνδυνο ή καταστροφικό) να κάνουν. Πιθανότατα όμως δεν γνωρίζετε μερικά ακόμα πράγματα που αφορούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, όπως:

- Όλα είναι «δικά μου» -λέγοντας δικά μου, εννοούμε του παιδιού.

- Η χειρότερη εφεύρεση όλων των εποχών είναι οι υφασμάτινες ετικέτες που έχουν στην εσωτερική πλευρά του λαιμού τα μπλουζάκια.

- Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και πάνω από μία ώρα για να διανύσει κανείς ένα οικοδομικό τετράγωνο.

- Ένας γονιός μπορεί να ανακαλύψει πόσο πολλή δύναμη έχουν τα χέρια του μόνο όταν προσπαθήσει να συγκρατήσει και να ασφαλίσει στο καθισματάκι αυτοκινήτου ένα παιδί που προσπαθεί να κατέβει.

- Δεν είναι ποτέ κουρασμένα, όσο κουρασμένα κι αν είναι. Προσβάλλονται και μόνο που υπαινίσσεσαι ότι μπορεί και να χρειάζονται ξεκούραση.

- Τα λαχανικά δεν τρώγονται! Αντίθετα από την πλαστελίνη που είναι πεντανόστιμη -κυρίως όταν την έχει προηγουμένως βρέξει σε μια λακκούβα με νερό που βρήκε στην αυλή.

- Ένα παιχνίδι με το οποίο δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί αποκτά αμέσως τεράστιο ενδιαφέρον τη στιγμή που ένα άλλο παιδί αποφασίσει να παίξει μαζί του.

- Όσο μεγαλύτερη η απόσταση στην οποία βρίσκεται η κοντινότερη τουαλέτα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να θέλει να τη χρησιμοποιήσει ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ.

- Όχι, δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο και το γεγονός πως αφού μπουν στη μπανιέρα μπορεί να παίζουν με το νερό τραγουδώντας για πάνω από μισή ώρα δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση ότι τελικά ήθελαν να κάνουν μπάνιο.

- Δεν μπορούν να βάλουν μόνα τους τα παπούτσια τους, αλλά μπορούν να βρουν το καινούριο βίντεο της Πέππα το Γουρουνάκι στο Youtube, αρκεί να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό σας για δύο δευτερόλεπτα.

- Τα ρούχα είναι σε κάθε περίπτωση προαιρετικά.