Print this page

Πώς να διοργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτι σε 10 βήματα

Ένας πρακτικός οδηγός για μια γιορτή που θα τους μείνει αξέχαστη!

Όταν ζεις με παιδιά, κάθε στιγμή είναι ευκαιρία για γιορτή. Κι εμείς οι γονείς θέλουμε πάντα να τους προσφέρουμε το καλύτερο. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πάρτι τους, δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα που δεν πρόκειται να μείνει χαραγμένο στη μνήμη τους για πάντα. Εάν λοιπόν θέλετε κι εσείς να οργανώσετε ένα φανταστικό παιδικό πάρτι που θα σκορπίσει χαμόγελα αληθινής ευτυχίας στο παιδί σας και τους φίλους του, σας έχουμε μερικές ιδέες (αλλά και μια σούπερ ευκαιρία)!

Το μπάτζετ
Πριν ξεκινήσετε να ασχολήστε με οποιαδήποτε λεπτομέρεια, θα πρέπει να ορίσετε πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για 20, 200 ή 2.000 ευρώ... Είναι βέβαιο ότι δεν θα εξαρτηθεί από αυτό το πόσο καλά θα περάσουν οι καλεσμένοι σας, αλλά σίγουρα θα επηρεάσει άλλες παραμέτρους, όπως τον αριθμό των παιδιών που θα καλέσετε. Όποιο κι αν είναι το ποσό, πάντως, υπολογίστε ότι στο τέλος θα ξοδέψετε κατιτίς περισσότερο (είναι που δεν θέλουμε να τους χαλάσουμε κανένα χατίρι)!

Ο χώρος
Εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα low profile πάρτι με λίγους καλεσμένους, μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας. Εάν όμως έχετε σκοπό να καλέσετε όλη την τάξη ή να συνδυάσετε τη γιορτή με δραστηριότητες, όπως paint-ball, αναρρίχηση ή άλλα παιχνίδια, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιο χώρο ειδικά σχεδιασμένο για τέτοιες εκδηλώσεις. Σ' αυτή την περίπτωση, μην παραλείψετε να συνεννοηθείτε ποιες ώρες θα τον έχετε στη διάθεσή σας, τι ακριβώς θα σας παρέχει ο διαχειριστής του χώρου και τι θα πρέπει να αναλάβετε εσείς (π.χ. ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη διακόσμηση;),. Εάν το πάρτι γίνει σε ανοιχτό χώρο, καλό είναι να ετοιμάσετε ένα Plan B για την περίπτωση που εκείνη τη μέρα ο καιρός δεν επιτρέπει να παίξουν τα παιδιά έξω.

O6

O χρόνος
Η επιλογή της σωστής μέρας έχει καταλυτική σημασία για την επιτυχία του πάρτι. Τα Σαββατοκύριακα είναι προτιμότερα ώστε όχι μόνο να μπορούν οι καλεσμένοι σας αλλά και για να ευκαιρούν οι γονείς τους να τους φέρουν. Όσο για την ώρα, επιλέξτε τη κυρίως έχοντας υπόψη εάν θα σερβίρετε φαγητό ή εάν θα έχετε μόνο σνακ. Εάν πρόκειται οι καλεσμένοι σας να φάνε στο πάρτι, η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσετε είναι στις 12 το μεσημέρι ή στις 7 το απόγευμα. Εάν σκοπεύετε να έχετε μόνο κάποια μικρά κεράσματα και την τούρτα, ξεκινήστε το πάρτι δύο ώρες πιο νωρίς.

Οι καλεσμένοι
Ο αριθμός τους προφανώς θα εξαρτηθεί από το χώρο που έχετε επιλέξει αλλά και το σύνολο των χρημάτων που μπορείτε να διαθέσετε. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς πόσους θα περιμένετε στο πάρτι αλλά και ποιους -σίγουρα δεν θέλετε να ξεχάσετε τον κολλητό φίλο του παιδιού σας!!! Εάν μάλιστα το παιδί σας έχει κάποιο φίλο που θέλει οπωσδήποτε να παραβρίσκεται, καλό θα ήταν να τσεκάρετε εάν μπορεί πριν κλείσετε την ημέρα και την ώρα. Εάν το παιδί σας θεωρεί ότι το πάρτι του δεν είναι το ίδιο χωρίς το φίλο ή τη φίλη του, θα είναι κρίμα να πρέπει να γιορτάσει χωρίς αυτόν/αυτήν.

Η διακόσμηση και οι προσκλήσεις
Η διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι υπερβολική. Ρωτήστε και το παιδί αν θα του άρεσε να δει κάτι συγκεκριμένο, όπως γιρλάντες ή καπέλα πάρτι, κι αν η διακόσμηση θα έχει κάποιο συγκεκριμένο «θέμα» και ζητήστε του να βοηθήσει για το στολισμό.
Οι προσκλήσεις είναι κάτι που ίσως να θεωρείτε περιττό, όμως είναι απαραίτητες, ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα παιδάκια είναι ακόμα μικρά και πιθανότατα θα ξεχάσουν ποια μέρα ή ποια ώρα τους είπατε. Για να γλιτώσετε κάποια έξοδα (αλλά και χαρτί που θα κατέληγε στα σκουπίδια), μπορείτε να τις στείλετε μέσω email στους γονείς.

Το μενού
Στα παιδικά πάρτι συμβαίνει κάτι παράδοξο! Παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία των καλεσμένων αδιαφορεί πλήρως για το μενού και θέλει μόνο να παίξει, στο τέλος στο μπουφέ είθισται να μην μένει ούτε ψίχουλο! Εκτός από το τι ακριβώς θα χρειαστεί να ετοιμάσετε (ή να παραγγείλετε) μην ξεχάσετε να ασχοληθείτε με θέματα όπως το πού θα καθίσουν τα παιδιά για να φάνε και τι θα κεράσετε τους γονείς που θα τα συνοδεύουν. Αποφύγετε να προσφέρετε επιλογές που το πιθανότερο είναι τα περισσότερα παιδιά να μην τρώνε καθόλου –ακόμα κι αν είναι πολύ υγιεινές (συνήθως, είναι)- ή που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία (όπως οι ξηροί καρποί) ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχετε ρωτήσει τους γονείς εάν κάποιο παιδάκι έχει κάποια αλλεργία. Και μην τα αφήσετε να σερβιριστούν μόνα τους. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με πολύ φαγητό στο πάτωμα!
O12

Η τούρτα
Είναι αναμφισβήτητα η βασική ατραξιόν ενός πάρτι γενεθλίων! Και επειδή όλοι αγαπούν τα μπισκότα OREO, σάς δίνουμε μια απλή συνταγή για τούρτα OREO που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας:
Θα χρειαστείτε:
Για τη βάση
- 1 μεγάλο πακέτο Oreo
- 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα
- 2 συσκευασίες τυρί-κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 12 μπισκότα oreo
- 1 μικρή συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος
- βανίλια

Για το γλάσο
- 1 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλατος
- Όσα oreo θέλετε

Ρίχνετε τα Oreo στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, Τα ανακατεύετε με το βούτυρο λιωμένο και με το μείγμα στρώνετε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμα.. Πιέζετε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Στο μίξερ, ανακατεύετε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα, την οποία ρίχνετε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση, και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ και ανακατεύετε για να λιώσει. Απλώνετε το γλάσο στην επιφάνεια της τούρτας και στολίζετε με πολλά μπισκότα Oreo ολόκληρα ή σπασμένα.

Οι δραστηριότητες
Αν και τα παιδιά σίγουρα θα βρουν κάτι να κάνουν, αρκεί να τους διαθέσετε αρκετό χώρο για να κινηθούν, είναι προτιμότερο να έχετε οργανώσει κάποιες δραστηριότητες για εκείνες τις στιγμές που αρχίζουν να καυγαδίζουν διεκδικώντας το ίδιο παιχνίδι ή αρχίσουν να γκρινιάζουν ότι βαρέθηκαν. Οι επιλογές είναι πολλές, από επαγγελματίες κλόουν και ταχυδακτυλουργούς μέχρι απλά ομαδικά παιχνίδια που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας (π.χ. μουσικές καρέκλες και κυνήγι θησαυρού). Για τα μεγαλύτερα παιδιά, ένα στερεοφωνικό και μια χορευτική play list είναι αρκετά.

oreo03
Τα δώρα
Καλό είναι να συγκεντρώσετε κάπου τα δώρα που θα σας φέρουν και να τα ανοίξετε μόνοι σας όταν θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι καλεσμένοι. Έτσι, θα αποφύγετε τουλάχιστον τρεις δυσάρεστες εξελίξεις: 1.Τα υπόλοιπα παιδάκια να θέλουν κι αυτά να παίξουν με το καινούριο παιχνίδι και να αρχίσουν να γκρινιάζουν. 2. Το παιδάκι σας να μην δείξει και πολλή χαρά για το δώρο και να το εκφράσει χωρίς περιστροφές σε αυτόν που το έφερε και 3. Να χάσετε το λογαριασμό του ποιος έφερε τι και να μην ξέρετε τι να απαντήσετε την επόμενη μέρα όταν θα σας ρωτήσει η φίλη σας αν του έκανε το ρουχαλάκι που έφερε.

Η σούπερ ευκαιρία!
Εάν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ κουραστικά κι αγχώνεστε και μόνο στην ιδέα, αλλά παρόλα αυτά θέλετε για το παιδί σας το καλύτερο πάρτι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μέρος στον πιο λαχταριστό διαγωνισμό για να κερδίσετε το πιο “Οreo” πάρτι για το παιδί σας! Απλά μπείτε στο www.10xroniaoreo.gr και να συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 29 Οκτωβρίου 2017 και θα αναδείξει 5 μεγάλους τυχερούς.

Γιατί το OREO, το αγαπημένο μπισκότο μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, φέτος κλείνει 10 χρόνια στην Ελλάδα και έχει ετοιμάσει τα πιο απίθανα γενέθλια. Όχι όμως για τον εαυτό του αλλά για τους αγαπημένους του καταναλωτές! Έτσι. θα προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς φίλους με πολύ παιχνίδι, δώρα και φυσικά πολλά μπισκότα που θα γλυκάνουν αυτή τη ξεχωριστή ημέρα. Τα πάρτι είναι σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 6-12 και θα γίνουν σε συνεργασία με το The Wall (https://www.thewall.gr/). Περιλαμβάνουν δραστηριότητες και παιχνίδι για τα παιδιά, φαγητό & αναψυκτικά, τούρτα και δωράκια.

oreo 10 years