Print this page

Οι κανόνες διατροφής που ακολουθεί ο Jamie Oliver και η οικογένειά του

Ο διάσημος Βρετανός σεφ και μπαμπάς πέντε παιδιών έχει μερικά «κολλήματα» με τη διατροφή τους.

 

Jamie Oliver είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεφ αλλά και από τους πλέον διάσημους υπέρμαχους της υγιεινής διατροφής. Δεν έχει τολμήσει μάλιστα να τα βάλει ακόμα και με το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ -για τα ανθυγιεινά σχολικά γεύματα- αλλά και με μεγάλες εταιρείας junk food. Πρόσφατα λάνσαρε την καμπάνια #AdEnough, με στόχο τη μείωση της διαφήμισης τυποποιημένων σνακ και πρόχειρου φαγητού στα παιδιά. «Όταν τα παιδιά βομβαρδίζονται με φτηνό, εύκολα προσβάσιμο, ανθυγιεινό φαγητό, είναι πολύ δύσκολο να μάθουν να κάνουν σωστές επιλογές για τη διατροφή τους», λέει ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/BnDTjZAg300/?utm_source=ig_embed

Στο σπίτι του, όπου μαζί με τη σύζυγό του Jools, μεγαλώνει πέντε παιδιά -ηλικίας από 2 έως 16 ετών- η ώρα του φαγητού είναι μια ευκαιρία για συγκέντρωση και χαλαρή κουβέντα με όλη την οικογένεια. Παρόλο που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα της καθημερινής διατροφής, δεν έχει επιβάλλει ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες, απλώς προσπαθεί τα γεύματα της οικογένειας να ετοιμάζονται από καλής ποιότητας και φρέσκες πρώτες ύλες. Μάλιστα, με τη γυναίκα του καλλιεργούν μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά στον κήπο τους. Επιπλέον, αν και αποφεύγουν τη ζάχαρη, ιδιαίτερα την κρυμμένη, δεν αποκλείουν εντελώς το γλυκό από τη διατροφή τους, αλλά επιλέγουν γλυκά χωρίς πολλά χημικά συστατικά, όπως ένα σπιτικό κέικ.

https://www.instagram.com/p/BndjUHphvV5/?utm_source=ig_embed

 

Ωστόσο, υπάρχουν δύο κανόνες που η οικογένεια Oliver ακολουθεί απαρέγκλιτα. Κι αυτοί είναι:

«Απαγορεύονται» τα αναψυκτικά

«Δεν υπάρχουν ποτέ αναψυκτικά στο σπίτι», λέει. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά του έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο μερικές φορές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οι ανθυγιεινές επιλογές εξισορροπούνται με θρεπτικά σπιτικά γεύματα

«Εάν κάποιος μου πει ότι είδε την μεγάλη μου κόρη να τρώει σε κάποιο fast food, δεν θα πειράξει γιατί ξέρω ότι το επόμενο γεύμα της ημέρας θα το κάνει στο σπίτι όπου οι επιλογές που υπάρχουν είναι σε γενικές γραμμές υγιεινές», λέει. Επιπλέον, προτιμάει να ετοιμάζει ο ίδιος ακόμα και...junk food για τα παιδιά του, καθώς υποστηρίζει ότι όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα ποιοτικό μπέργκερ στο σπίτι, σε λιγότερο χρόνο από όσο θα κάνουν να παραγγείλουν ένα γεμάτο κορεσμένα λίπη από έξω. 

 

https://www.instagram.com/p/BneQch7BMeL/?utm_source=ig_embed