Print this page

To πιο νόστιμο (και εύκολο) Banoffee

Μπισκότο + καραμέλα + μπανάνα = banoffee!!!

Το γλυκό αυτό αρέσει σε μεγάλους και μικρούς, είναι αρκετά απλό στην παρασκευή του και αποτελεί μια καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τις μπανάνες που έχουν παραωριμάσει. Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται με μπισκότα τύπου digestive, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πτι μπερ βουτηγμένα σε λικέρ.

Υλικά

1 και ⅓ πακέτα μπισκότα digestive

120γρ βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

3 ώριμες μπανάνες

400ml κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Για το γλυκό αυτό θα χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών.

Αφαιρούμε την ετικέτα από το κουτάκι του ζαχαρούχου γάλακτος και βράζουμε σε νερό για 2 ώρες έτσι ώστε να γίνει καραμέλα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν η στάθμη πέσει και δεν καλύπτει απόλυτα το κουτί. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πρωτού το ανοίξουμε.

 IMG 0739

Θρυματίζουμε τα μπισκότα καλά στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά κι έπειτα αρχίζουμε να στρώνουμε τη βάση του banoffee στη φόρμα μας ανασηκώνοντας λίγο τα πλαϊνά και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να "σταθεί". Ψήνουμε για 7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.

 IMG 0724

Προτείνω να μην αφαιρέσετε το τσέρκι στη φάση αυτή παρά μόνο όταν θα έρθει η ώρα να το παρουσιάσετε και να το σερβίρετε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στη βάση και έπειτα τις μπανάνες σε ροδέλες. 

IMG 0748 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το 1/3 της ποσότητας ώστε να κάνουμε σχέδια με κορνέ. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

 

 

IMG 0791

IMG 0905

H συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr