Print this page

Παγωτίνια light με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας

Υπέροχα παγωτίνια light με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας και ξηρών καρπών!

Πανεύκολα, υγιεινά αλλά και πολύ θρεπτικά μιας και όπως θα δείτε τα βασικά τους υλικά είναι οι μπανάνες και το γάλα. Δείτε πόσο υπέροχα είναι! Ποιος θα το φανταζόταν ότι περιέχουν ελάχιστη ζάχαρη;



Υλικά για 16 παγωτίνια

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες

½  φλυτζανιού γάλα (εγώ προτίμησα γάλα αμυγδάλου για πιο ιδιαίτερη γεύση αλλά και πλούσια συστατικά)

1 γεμάτη κ.σ. κακάο

1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

100γρ σταγόνες σοκολάτας

Για την επικάλυψη

80γρ σοκολάτα κουβερτούρτα

Ανάμικτοι ξηροί καρποί

Βάζουμε τις μπανάνες για 2-3 ώρες στην κατάψυξη για να παγώσουν. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε τα παγωτίνια μας, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε στο multi μαζί με το γάλα, το κακάο και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας και να λιώσουν οι μπανάνες. Το τελικό αποτέλεσμα δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό παγωτό! Τέλος, αφαιρούμε τα μαχαίρια του multi, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για παγωτίνια και τοποθετούμε πανεύκολα σε κάθε παγωτάκι από ένα ξυλάκι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.





Καταψύχουμε για αρκετές ώρες (ιδανικά όλη νύχτα) και την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε πανεύκολα τα παγωτίνα μας και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας μας ή σε μια μεγάλη πιατέλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα έτσι ώστε να πάει μπόλικη σοκολάτα τουλάχιστον στο μισό παγωτάκι. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, που πρώτα έχουμε θρυμματίσει καλά, και τέλος βάζουμε για ακόμα μισή ώρα τα παγωτίνια μας στην κατάψυξη για να παγώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί μαζί με τους ξηρούς καρπούς μια υπέροχη τραγανή επικάλυψη. Αληθινή απόλαυση με πολύ λίγες θερμίδες! 

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr