Print this page

Χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική εάν δεν θέλετε να φτιάξετε (πάλι) κουραμπιέδες)!

Θυμίζουν κουραμπιέδες, αλλά δεν έχουν καμια σχέση με αυτούς. Η ζύμη απλή, ετοιμάζεται στο πι και φι, ενώ για γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα φράουλα, μερέντα, σοκολάτα ganache, lemon curd ή ό,τι άλλο φανταστεί ο καθένας από εμάς και ταιριάζει στις γεύσεις και τα γούστα του. Ευκαιρία τώρα τα Χριστούγεννα να τα φτιάξετε και να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας, παρέα με ένα φλυτζάνι τσάι ή καφέ!

Υλικά για 16 μπισκότα

1 φλυτζάνι βούτυρο (225γρ)

½ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα

1 βανίλια

2 ¼ φλυτζάνια αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

2 κ.σ. γάλα

1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

¼ φλυτζανιού μαρμελάδα φράουλα

Για τη ganache σοκολάτας:

¼ φλυτζανιού κρέμα γάλατος

60γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε με τη ganache σοκολάτας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε ένα μπωλ και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί (εναλλακτικά μπορείτε και στα μικροκύματα). Όταν αυτά ζεσταθούν και πριν βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε τη ganache στο ψυγείο για μισή ώρα.

Συνεχίζουμε τώρα με τη ζύμη των μπισκότων. Προετοιμάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και όταν αυτά αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι. Μετά τις 2-3 πρώτες κουταλιές, θα χρειαστεί να αφήσουμε το μίξερ και να συνεχίσουμε δουλεύοντας με το χέρι. Όταν η ζύμη μας θα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το γάλα και στο τέλος την καρυδόψιχα. Ζυμώνουμε λίγο ακομα και τυλίγουμε με μεμβράνη προκειμένου να μείνει μισή ώρα στο ψυγείο.

Οταν η ζύμη βγει από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μικρά ισομεγέθη μπαλάκια. Με τις ποσότητες των υλικών που σας έχω δώσει θα σας βγουν περίπου 16.

Κοβουμε με το μαχαίρι το κάθε μπαλάκι στα 2 και στη συνέχεια με το χέρι μας δημιουργούμε 2 βαθουλώματα, σαν ας πούμε να έχουμε ως αποτέλεσμα 2 στημένες λεμονόκουπες.











Γεμίζουμε και τα 2 μέρη και έπειτα τα επανατοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας ώστε να ενωθούν οι 2 πλευρές.



Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε όλα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Δεν πειράζει να μην έχουν ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους, καθώς δεν πρόκειται να φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 11-12 λεπτά και με το που τα βγάζουμε έτσι όπως ειναι ζεστά, τα  κυλάμε σε ζάχαρη άχνη. Τα απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και μετά τα κυλάμε στην άχνη για ακόμα μια φορα.

Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα :)

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cokwithme.gr





























Tags:





χριστούγεννα









κέικ & τα σχετικά









πρωινό & brunch









παιδιά