Print this page

Pancakes γεμιστά με nutella

Το Σαββατοκύριακο είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε οικογενειακώς ένα πλούσιο πρωινό. Αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 7 pancakes

7-10 κουταλιές του γλυκού Nutella

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

\1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φράουλες και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Καλύψτε ένα ταψάκι (που χωράει στην κατάψυξή σας) με λαδόκολλα και σημειώστε επάνω εφτά κύκλους διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών. Απλώστε επάνω στους κύκλους τη Nutella και βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.

nutella pancakes

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Σε άλλο μπολ ρίξτε το αυγό και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μείγμα του αυγού με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη έως ότου έχετε έναν χυλό με λεία υφή.

making nutella pancakes

Βεβαιωθείτε ότι οι δίσκοι από Nutella έχουν παγώσει κι έχουν γίνει σταθεροί.

making nutella pancakes

Βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείψτε τον πάτο με ελάχιστο βούτυρο και ρίξτε μερικές κουταλιές από το χυλό, απλώνοντας με ένα κουτάλι ώστε να πάρει στρογγυλό σχήμα. Με γρήγορες κινήσεις, βάλτε στη μέση έναν δίσκο από Nutella και καλύψτε με άλλες δυο -τρεις κουταλιές από το μείγμα.

making nutella pancakes

 

Αφήστε να ψηθεί από τη μία πλευρά για ένα λεπτό και στη συνέχεια γυρίστε τη ώστε να ψηθεί κι από την άλλη. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυμό.

nutella pancakes in pan

Σερβίρετε τα pancakes με φράουλες και ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με όποιο τρόπο θέλετε.

nutella pancakes with strawberries