Print this page

Γαρίδες με ντοματίνα και φέτα

Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή, έτοιμη σε 30 λεπτά, τέλεια για την άνοιξη!

Δεν έχετε όρεξη ή χρόνο για μαγείρεμα; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να κάνετε αυτό το πανεύκολο πιάτο μέσα σε μισή ώρα. (Σίγουρα θα εξαφανιστεί σε πολύ λιγότερο χρόνο)!

Υλικά για 4 μερίδες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουταλάκια αποξηραμένη ρίγανη

400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

750 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

150 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα

Αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δείτε κι εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο με ελιές και φέτα...

Πώς θα το φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο κι αφού ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μαζί με τη ρίγανη για ένα λεπτό περίπου, να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τα ντοματίνια, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες και πασπαλίζετε με τη φέτα. Εάν το τηγάνι σας μπορεί να μπει στο φούρνο, το βάζετε. Διαφορετικά, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψάκι και ψήνετε για 10-15 λεπτά (μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει, να ψηθούν οι γαρίδες και η φέτα να γίνει καφέ στις άκρες.  Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Η αλήθεια είναι ότι μετά από ένα νόστιμο φαγητό ταιριάζει έβα ωραίο γλυκό! Δείτε εδώ τη συνταγή για πανεύκολο παγωτό μπανάνα, χωρίς ζάχαρη, με μόνο τρία υλικά!