Print this page

Αντιμετωπίστε το βήχα με φυσικούς τρόπους

Με υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια σας!

Ο βήχας έχει ως αιτία τις περισσότερες φορές το κοινό κρυολόγημα. Όταν δεν σας αφήνει σε ησυχία, -πριν πέσετε στα φάρμακα- δοκιμάστε τα «φάρμακα» της φύσης.

Αλατόνερο
Οι γαργάρες με αλατόνερο φαίνεται ότι μπορούν να καταπραΰνουν τον λαιμό. Ένα διάλυμα με αλάτι μπορεί να απομακρύνει τα περιττά υγρά από τους φλεγμένοντες ιστούς στον λαιμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ενόχληση που νιώθει ο ασθενής». Ανάμειξε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κάνε γαργάρες με το διάλυμα για λίγα δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να φτάνει έως το πίσω μέρος του λαιμού, και μετά απόρριψε το.

Λεμόνι και μέλι
Το μέλι αναφέρεται από αρχαιοτάτων χρόνων σαν θεραπευτικό μέσο, όχι μόνο για το βήχα αλλά και για άλλες παθήσεις, όπως η δυσκοιλιότητα, η φαρυγγίτιδα, οι καρδιοπάθειες και η αναιμία. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.Βάλε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια βγάλ’το, κόψ’το στη μέση και στύψ’ το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διάλυσε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακάτεψε καλά και πιες το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Οι μαλακτικές ιδιότητες του μελιού και οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού συνθέτουν ένα ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα που θα ανακουφίσει το λαιμό σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο wwwcitywoman.gr