Print this page

Πασχαλινά Bazaar με λιχουδιές και πρωτότυπα δώρα

Λαμπάδες, πασχαλινές λιχουδιές, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και πρωτότυπες κατασκευές. Το Πάσχα πλησιάζει και η Αθήνα έχει γεμίσει με bazaar, όπου γονείς και νονοί μπορούν να επιλέξουν πρωτότυπα, καλόγουστα και κυρίως χειροποίητα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, φυσικά σε πολύ προσιτές τιμές. Επισκεφτείτε τα!

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου:

Πασχαλινό Bazaar για τα Αδέσποτα Ζώα του Stray.gr
Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr διοργανώνει και φέτος Πασχαλινό Bazaar, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 (10:00 – 20:00) στο Μουσείο Ηρακλειδών. Στο Πασχαλινό μας Bazaar θα βρείτε πασχαλινές λαμπάδες, κοσμήματα και χειροτεχνίες, πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά – όλα φτιαγμένα στο χέρι με μεράκι και αγάπη από τους εθελοντές τουσ σωματείου. Επίσης, θα βρείτε πολλά καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία σε εξαιρετικές τιμές, καθώς και μπλουζάκια, μπρελόκ καθώς και όλα τα προϊόντα του Stray.gr.
Info: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο. Ώρα: 11.00-19.00.

pasxa1Πασχαλινό Bazaar στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στο Πασχαλινό Bazaar του Ιδρύματος Θεοχαράκη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν πασχαλινές δημιουργίες σε πολύ ειδικές τιμές και θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις σε αντικείμενα του art shop και πιο συγκεκριμένα: αφίσες εως 70%, βιβλία εως 50%, μεταξοτυπίες έως 50%, κοσμήματα έως 30%. Παράλληλα, θα υπάρχουν διαδραστικές εκδηλώσεις από σημαντικούς καλλιτέχνες, από τις 12.00 έως τις 16.00:
Η Ελένη Δασκαλάκη θα δημιουργεί κοσμήματα και ο Ανδρέας Ψαράκος θα κατασκευάζει ανοιξιάτικες φιγούρες. Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Θεοχαράκη θα υποστηρίξει και θα προβάλλει την προσπάθεια της Very Special Arts Hellas. Στο Πασχαλινό Bazaar θα φιλοξενηθεί έκθεση και πώληση έργων από νέους με αναπηρία, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν απευθείας και αποκλειστικά για τους σκοπούς της εταιρείας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 6 Απριλίου να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος: α) Συνέβη σε μία βίδα, για παιδιά 3 - 6 ετών. Ένα γνωστό σε όλους, συνηθισμένο αντικείμενο πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ιστορία. Πρόκειται για μια Βίδα που αναζητά την αποστολή της. Όπως όλοι οι ήρωες των λαϊκών παραμυθιών, απομακρύνεται από την πατρίδα της, το οικείο της περιβάλλον και αγωνίζεται να αποδείξει τις δυνατότητές της. Στην προσπάθειά της αυτή ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες, χαρές και απογοητεύσεις. Ώρα: 11:00-12:00. Κόστος συμμετοχής: 10 €.
β) Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές, για παιδιά 8 - 12 ετών. Τρίωρα εργαστήρια για τη δημιουργία χειροποίητων εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Μία πρωτότυπη προσέγγιση των εποχών, των εορτών και των παραδόσεών μας με την εικαστικό Έφη Μπαρτσώτα, μέσα από τη δημιουργία κατασκευών με ασυνήθιστα υλικά. Ώρα: 10:00-13:00. Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 25 €. Σε όλη τη διάρκεια του Bazaar, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν Σαρακοστιανές γεύσεις στο café Merlin.
nfo: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα. Tηλ.: 210-3611206, από τις 10.00 έως τις 18.00.


Βιβλιαγορά και Πασχαλινό Παζάρι στο Μουσείο Γουλανδρή
Την 17η Aνοιξιάτικη Βιβλιαγορά και το Πασχαλινό Παζάρι με θέμα "Τα γήινα, τ' ανθρώπινα, τα νόστιμα" διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Τι είναι τα γήινα;  Γλάστρες με φυτά της ελληνικής γης. Αντικείμενα από φυσικές ύλες, πρωτότυπες Λαμπάδες, είδη από Περιβαλλοντικές Οργανώσεις κ. α. Τι είναι τ' ανθρώπινα; Μεγάλη ποικιλία από βιβλία και περιοδικά 2ο χέρι, CD, DVD, βινίλιο, καινούρια βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Τι είναι τα νόστιμα; Βιολογικά προϊόντα: Βραβευμένο Λάδι από το Κτήμα Μερκούρη, κρασί κ.ά. σπιτικές μαρμελάδες και άλλες νοστιμιές για να γευθείτε επιτόπου ή να πάρετε στο σπίτι. Ιδιαίτερο αφιέρωμα για φέτος... η ΤΗΝΟΣ, όπου θα γίνει και η ΟΙΚΟ-Τουριστική μας εκδρομή.
Επίσης, για τα παιδιά: Την Κυριακή 6 Απριλίου θα λάβουν χώρα Συμμετοχικές Δράσεις και παρουσίαση του βιβλίου της Ζωρζ Σαρρή «Το Γαϊτανάκι», από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ (είσοδος γι' αυτά 5 €). Μόνο για τις δύο μέρες του παζαριού, θα γίνεται εγγραφή νέων μελών με 20% έκπτωση, και για άτομα κάτω των 35 ετών εγγραφή με 25 €, πράγμα που θα ισχύει και από το 2015!
Info: Ώρα: 10.30 – 15.00. Είσοδος δωρεάν εκτός από την Κυριακή 6 Απριλίου: 5 € για τους ενήλικες, που θα παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας–Κέντρο ΓΑΙΑ, Λεβίδου 13 και Όθωνος.

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Απριλίου

Bazaar μεταχειρισμένων φωτογραφικών ειδών στο ΡΟΜΑΝΤΣΟFORMA 02 1
Πρόκειται για ένα διήμερο bazaar μεταχειρισμένων φωτογραφικών ειδών, στο οποίο συμμετέχουν συλλέκτες φωτογραφικών μηχανών, κυρίως αναλογικών αλλά και ψηφιακών, φακών καθώς και άλλων φωτογραφικών προϊόντων. Σκοπός είναι να συγκεντρώσει συλλέκτες, πωλητές και αγοραστές κάτω από μια στέγη για ένα διήμερο, ώστε να γνωριστούν, να συζητήσουν, να δουν και να εξετάσουν από κοντά μηχανές, φακούς και άλλα είδη. Πάρε τη φωτογραφική, φόρτωσε το φιλμ, τράβηξε την φωτογραφία και συνέχισε την ιστορία της, κρατώντας την στη ζωή. Info: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5. Είσοδος ελεύθερη. Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, 11:00 – 20:00



best tmm20- The Meet Market Easter Edition στην Τεχνόπολη
Μια ανάσα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο 12 και τη Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου το Πασχαλινό Μeet Μarket γεμίζει τη Τεχνόπολη Αθηνών στο Γκάζι στην αίθουσα "Μηχανουργείο" (Δ12) και στην κεντρική αυλή, 120 πάγκους γεμάτους με πρωτότυπα χειροποίητα προϊόντα. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική από τους djs του Μeet Μarket, εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους, δώρα για όλους στο κεντρικό ταμείο και έξτρα δωράκια για αυτούς που θα βρουν τα σοκολατένια αυγά που υπάρχουν κρυμμένα στο χώρο!
Info: Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων. Ώρα: 13.00-23.00 κάθε μέρα.

Από την Τρίτη 1 έως τη Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου

Bazaar στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Για 19η χρονιά το ΜΚΗΛ ξεκίνησε τις Πασχαλινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις. Από την 1η Απριλίου έως και την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου, το Μουσείο παρουσιάζει εκθέσεις, ξεναγήσεις, πασχαλινές λαμπάδες και άλλα δώρα σε ειδικό ωράριο. Ειδικά την Πέμπτη 10 Απριλίου (12.00-5.00) στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν καλλιτέχνες που φιλοξενούνται σε εκθέσεις και στο Museum Shop Bazaar, ενώ θα προσφέρονται σαρακοστιανοί μεζέδες και οίνος "Κυρ Γιάννη". Info: Διεύθυνση: Καλλισπέρη 12. Τηλέφωνο: 210-9221044.