Print this page

Πράγματα που πρέπει να ψωνίσεις πριν τις διακοπές

Των φρονίμων τα παιδιά ψωνίζουν προτού να σφίξουν οι ζέστες. Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να τα προμηθευτείς πριν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 30 βαθμούς και εννοείται πολύ πριν φύγεις για διακοπές. Ιδού μια λίστα:

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Καπέλο το βαμβακερό. Δεν βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς καπέλο για κανένα μα κανένα λόγο. Ένα καπελάκι, στο σωστό πάντα νούμερο για κάθε κεφαλάκι, θα μας γλιτώσει από πιθανή ηλίαση και θα κρατήσει σκιερό το παιδικό προσωπάκι. Σου προτείνω να προτιμήσεις εκείνα με το ειδικό γείσο/ύφασμα στο πίσω μέρος, που φροντίζουν ώστε το ευαίσθητο σβερκάκι να μην κοκκινίσει, καεί, ερεθιστεί. Ναι, το σβέρκο είναι ένα σημείο που δεν το καλύπτουν όλα τα καπέλα. Το νου σου! Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Για ακόμη μια φορά δεν εγκαταλείπουμε την εστία μας χωρίς να πασαλείψουμε το παιδί με ένα παχύ στρώμα αντηλιακής κρέμας. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα που θα καλύψουν όλες μας τις ανάγκες: φυτικά, με δείκτη 50+, με άρωμα ή χωρίς, ακόμη και με εντομοαπωθητικό! Ένα να θυμάσαι μόνο, βάζουμε αντηλιακό ξανά και ξανά, γιατί η ζέστη, ο ιδρώτας και το νερό καταστέλλουν τη δράση του. Εντομοαπωθητικό το απαραίτητο. Έχει μια έντονη, για πολλούς δυσάρεστη, μυρωδιά αλλά είναι το μόνο που θα προφυλάξει το παιδί από τα τσιμπήματα των εντόμων. Στα φαρμακεία θα βρεις εντομοαπωθητικά κατάλληλα για βρέφη και παιδιά, οπότε μπορείς άνετα να το χρησιμοποιείς σε κάθε ηλικία. Μην το παραλείπεις ειδικά εάν βρίσκεστε διακοπές ή κάνετε δραστηριότητες στη φύση γιατί τα κουνούπια δεν αστειεύονται, ούτε και οι σφίγγες. Κρέμα για μετά το τσίμπημα, η ανακουφιστική. Το ερεθισμένο δέρμα μετά από τσιμπήματα εντόμων, επαφή με τσούχτρες, μέδουσες, τσουκνίδες κλπ. χρειάζεται επάλειψη με μια αντιερεθιστική και καταπραϋντική αλοιφή. Και πάλι στην αγορά θα βρεις προϊόντα που απευθύνονται ειδικά στα παιδιά. Αυτή η αλοιφούλα καλό είναι να μην λείπει ποτέ από την τσάντα μας. Γυαλιά ηλίου, άνεση κι εμφάνιση. Μην το γελάς καθόλου, από 6 μηνών και πέρα μπορεί ένα παιδάκι να φορά γυαλάκια ηλίου. Προστατεύουν τα ευαίσθητα ματάκια από τις ακτίνες του ήλιου και τη φωτοευαισθησία. Στα συν, το γεγονός πως κυκλοφορούν στο εμπόριο υπέροχα σχέδια για μοδάτες παιδικές εμφανίσεις και τιμές για όλα τα βαλάντια. Καλό είναι τη στιγμή της αγοράς να έχεις μαζί το ίδιο το παιδί, ώστε να διαλέξει μόνο του το ζευγάρι εκείνο που του αρέσει και το βολεύει.

Χμμμμ…νομίζω πως ναι, τώρα είστε έτοιμοι να κατευθυνθείτε προς παραλίες, βουνά, χωριά, πόλεις ή νησιά και να χαρείτε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές! Καλό μας καλοκαίρι!

Δήμητρα Μπελόκα