Print this page

Η ΙΚΕΑ δημιουργεί τους πιο ζεστούς «Σταθμούς Χαράς» για τα παιδιά!

 Γιατί για τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς.  

Φανταστείτε ένα χώρο γεμάτο χρώματα και χαρούμενα σχέδια. Ένα χώρο σχεδιασμένο για να υποδεχτεί παιδικά χαμόγελα, ζωγραφιές και παιχνίδια. Τέτοιοι είναι οι χώροι των παιδικών σταθμών που ανέλαβε και φέτος να διαμορφώσει η ΙΚΕΑ, μέσα από το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

0336

Οι «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων ΙΚΕΑ, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές.

0275

Η επιλογή των παιδικών σταθμών που εντάσσονται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα γίνεται, βάσει των αναγκών τους, με την συμβολή των δημοτικών αρχών κάθε περιοχής. Στη συνέχεια συνεργάτες από το τμήμα διακοσμητών ΙΚΕΑ επισκέπτεται το σταθμό ώστε να γίνει η σχετική μέτρηση των χώρων, να βγουν φωτογραφίες και να γίνει η σχετική μελέτη διαμόρφωσης και να βγει η κάτοψη στην οποία θα σχεδιαστούν οι νέοι χώροι -πάντα σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς.

0248

Σε ένα μήνα περίπου, αφού έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, ο σχεδιασμός και η έγκρισή του, μία Παρασκευή όπου ο σταθμός κανονίζει να μην έχει παιδιά, αδειάζει και την επόμενη μέρα γεμίζει με εθελοντές που αποτελούνται από τους ανθρώπους από την ΙΚΕΑ, από τον Όμιλο FOURLIS και τις υπόλοιπες εταιρείες του αλλά και από παιδαγωγούς. Όλοι μαζί αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τα προϊόντα ΙΚΕΑ, να τα συναρμολογήσουν και να τα τοποθετήσουν στους χώρους των παιδικών σταθμών ώστε αυτοί να μετατραπούν σε ένα ακόμα πιο ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα αξίας 150.000 ευρώ σε πάνω από 25 Σταθμούς σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δημιουργώντας μια καλύτερη καθημερινή ζωή για περισσότερα από 500 παιδιά.  

0341

Για το 2016, η ΙΚΕΑ δεσμεύεται να συνεχίσει να δημιουργεί «Σταθμούς Χαράς» και να εξοπλίσει 10 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας προϊόντα ΙΚΕΑ αξίας πάνω από 200.000 ευρώ.