Print this page

Μερικές ιδέες για τα καλύτερα δώρα για παιδιά

Πώς θα διαλέξετε ασφαλή παιχνίδια και τα καλύτερα βιβλία και ημερολόγια για τις γιορτές.

Τα παιχνίδια είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά. Αυτό που θα τα ικανοποιήσει περισσότερο και θα τα κάνει να ενθουσιαστούν καθώς ξετυλίγουν το χάρτινο περιτύλιγμα. Για να είμαστε όμως σίγουροι ότι έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή, δεν αρκεί να πάρουμε ένα δώρο που θα κάνει το παιδί να χαρεί. Πρέπει επίσης να ελέγξουμε εάν είναι ασφαλές για την ηλικία και το επίπεδο της ανάπτυξής του. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συμβουλεύει να ελέγχουμε αν στη συσκευασία αναγράφονται τα στοιχεία του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα του παιχνιδιού και να φέρουν την ένδειξη “CE” -κάτι που σημαίνει ότι το προϊόν αυτό έχει συμμορφωθεί, προς τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται, από την κοινοτική νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πιο ασφαλές να προτιμάμε επώνυμα ποιοτικά παιχνίδια. Επίσης, είναι σημαντικό να μην παίρνουμε παιχνίδια που περιέχουν μικρά κομμάτια σε παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών. Και, βέβαια, να μην παραβλέπουμε το καλό βιβλίο, τις ελληνικές και ξένες εκδόσεις που διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία και είναι ένα αληθινό δώρο ψυχαγωγίας -αλλά και τα ημερολόγια που είναι μια πολύ καλή ιδέα για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά. 

Να μερικές ιδέες για τα φετινά δώρα σας:

Για τα αγοράκια

Επιτραπέζιο Risk από τη Hasbro

287201100 RiskReinvention Main 13

Το απόλυτο επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής! Ηγήσου των στρατευμάτων σου, πάρε το ρίσκο και κυριάρχησε! Τοποθέτησε τα στρατεύματά σου στο χώρο, σχεδίασε τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις και ξεκίνα το παιχνίδι.

Super Hero Mashers

super hero smashers

Ένα μοναδικό παιχνίδι με αμέτρητους συνδυασμούς! Προσαρμόζοντας χέρια, πόδια  και κεφάλι σε οποιαδήποτε φιγούρα θέλουν τα παιδιά, οι φιγούρες γίνονται ακόμα πιο δυνατές ενάντια στο κακό.

Ηλεκτρονικό Φωτόσπαθο Star Wars 

star wars e7

Το ιδανικό δώρο για τα αγόρια που λατεύουν τον Πόλεμο των Άστρων!

PLAYMOBIL Πυροσβεστικό Όχημα με Φάρο και Σειρήνα

playmobil for boys

Είσαι έτοιμος να σβήσεις όλες τις εστίες φωτιάς; Με το όχημα θα φτάσεις στον πιο ψηλό όροφο

Βιβλίο Spirit Animals 3Q Δεσμοί αίματος, εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ

SPIRIT ANIMALS

Το Έρντας είναι ένας ήσυχος τόπος. Ένα σπάνιο δέσιμο, ο δεσμός με το ζώο πνεύμα, γεφυρώνει τον κόσμο των ανθρώπων και των ζώων. Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν έχουν το χάρισμα αλλά και τη βαριά ευθύνη που το ακολουθεί. Οι Κατακτητές όμως προσπαθούν να καταστρέψουν την ισορροπία, βάζοντας στον κόσμο φωτιά και καταπίνοντας ολόκληρες πόλεις στη δίψα τους για εξουσία – συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας της Μέιλιν. Η Μέιλιν έχει βαρεθεί να περιμένει και είναι έτοιμη να πολεμήσει και να εισχωρήσει σε εχθρικό έδαφος μαζί με το ζώο πνεύμα της, ένα πάντα που το λένε Τζι. Οι φίλοι της όμως την ακολουθούν… και δεν είναι οι μόνοι. Ο εχθρός παραμονεύει παντού.

Για τα κοριτσάκια

Σετ δημιουργίας  DohVinci Καθρεφτάκι Ομορφιάς

dohvinci

Το νέο πρωτοποριακό υλικό DohVinci είναι μη τοξικό και επιτρέπει στα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους 3D δημιουργίες. 

PLAYMOBIL Μαγική Κρυστάλλινη Λίμνη

playmobil for girls

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 4 έως και 10 ετών.

Το Ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 9: Ιστορίες από μια όχι και τόσο δραματική βασίλισσα της κλάψας, της Ρέιτσελ Ρενε Ράσελ, εκδ. Ψυχογιός

xenerwtis

Ο χειρότερος εφιάλτης της Νίκι γίνεται πραγματικότητα! Διότι στα χέρια κάποιας από τις ΔΗ.ΘΕΝ. –ονόματα δε λέμε– βρέθηκε το αγαπημένο, μοναδικό, άκρως μυστικό και απόρρητο ημερολόγιο της Νίκι. Και αυτή η κάποια αποφάσισε να καταγράψει μερικές δικές της σκέψεις, επιθυμίες και συναισθήματα…  Καλώς ήρθατε στον θεότρελο κόσμο της Ξενέρωτης! 

Πέππα το Γουρουνάκι, Χριστούγεννα με την Πέππα εκδ. ANUBIS

peppa

Η Πέππα έκανε για την Πρωτοχρονιά μια ευχή! Θα βγει άραγε αληθινή; Έλα κι εσύ να ζήσεις μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία με την Πέππα και τον Τζορτζ!

Monopoly Here And Now Παγκόσμια Έκδοση

monopoly

Ξεκινήστε το ταξίδι σας γύρω από το ταμπλό της νέας παγκόσμιας έκδοσης Monopoly Here & Now, αγοράζοντας μέρη & σφραγίδες για να γεμίσετε το διαβατήριο σας! Ο πρώτος που θα το ολοκληρώσει κερδίζει!

Ημερολόγια

Minions, εκδ. Μίνωας

minions

Το 12μηνο ημερολόγιο τοίχου Minions 2016 θα χαρίσει εύθυμη διάθεση και θα στολίσει τους τοίχους τη νέα χρονιά, όσων είναι ή καλύτερα νιώθουν παιδιά!

Μικρός Πρίγκιπας, εκδ. Πατάκης

prigipas

Ο αγαπημένος ρομαντικός ήρωας στις σελίδες του μας θυμίζει όλο το χρόνο ότι στο ξεκίνημά τους όλοι οι μεγάλοι υπήρξαν παιδιά. 

Τα παιδία λέγει, εκδ. Παπαδόπουλος

 paidia legei

Αλήθειες που μπορεί να μας εκπλήξουν και να μας διασκεδάσουν. Αυθεντικές, δροσερές ατάκες των παιδιών μας, σ' ένα εύχρηστο ημερολόγιο, που θα προσθέσουν ένα ακόμα χαμόγελο στην κάθε μέρα που έρχεται. Καλή Χρονιά!

 Tα παραπάνω δώρα θα τα βρείτε στα Public!