Print this page

Ιούνιος: μήνας αφιερωμένος στη Στοματική Υγεία των Σκύλων!

Ξέρατε ότι 4 στους 5 ενήλικους σκύλους έχουν ουλίτιδα; Ωστόσο, το 90% των ιδιοκτητών θεωρεί ότι ο σκύλος τους έχει υγιή δόντια και ούλα! Φροντίστε καλύτερα τη στοματική υγεία του σκύλου σας μέσα από «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix®»!  

Η Mars Hellas, με συνέπεια, συνεχίζει να ενημερώνει για τη σημασία της στοματικής υγείας των σκύλων μέσω του «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix®»Πρόκειται για μια φροντίδα που παραβλέπουν πολλοί ιδιοκτήτες παρά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη γενικότερη υγεία του κατοικίδιου. Το 2015 το πρόγραμμα υποστήριξαν 222 κτηνίατροι, δηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την καταπολέμηση της περιοδοντικής νόσου. Φέτος, χάρη στη συνεχή αναβάθμιση του προγράμματος, 350 κτηνίατροι ζώων συντροφιάς (σχεδόν 1 στους 3!) συμμετέχουν στο «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix®» και προσφέρουν δωρεάν οδοντικούς ελέγχους σε σκύλους ανά την Ελλάδα!

Dentastix CD Sticker 016

Από 1η έως 30 Ιουνίου2016, οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτούς συνεργαζόμενα κτηνιατρεία, μέσω της ειδικής εφαρμογής στη σελίδα Pedigree® Greece στο Facebook και να προσφέρουν στο κατοικίδιό τους δωρεάν έλεγχο της στοματικής του υγείας, να ενημερωθούν για τη σημασία της υγιεινής του στόματος, αλλά και να λάβουν πρακτικές οδηγίες για τη στοματική φροντίδα του σκύλου τους.

Επιπλέον, η Mars Hellas, επιδιώκοντας να συμβάλει στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών που βρίσκονται στη διάθεση των αυριανών επιστημόνων της χώρας μας, συνδυάζει φέτος το «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® DentaStix®» με τη δωρεά δέκα τρισδιάστατων εκπαιδευτικών μοντέλων στοματικής κοιλότητας σκύλου και γάτας προς την Κλινική Ζώων Συντροφιάς, της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

5 βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα του σκύλου σας υγιή

1. Εφαρμόστε μια καθημερινή ρουτίνα οδοντικής φροντίδας. Ιδανικά ξεκινήστε όταν είναι κουτάβι. Το βούρτσισμα των δοντιών είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος, αλλά ωστόσο ίσως θέλετε να συνδυάσετε διάφορες μεθόδους.

2. Ξεκινήστε την καθημερινή οδοντική φροντίδα ακόμα και αν ο σκύλος σας είναι ενήλικος. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα σωστό ξεκίνημα.

3. Βεβαιωθείτε ότι ένας επαγγελματίας κτηνίατρος εξετάζει τη στοματική υγιεινή του σκύλου σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

4. Προσφέρετέ του σνακ και παιχνίδια ασφαλή για σκύλους. Μην αφήνετε το σκύλο σας να μασάει σκληρά ή τραχιά αντικείμενα (όπως κόκαλα, σκληρά παιχνίδια από νάιλον ή μπαλάκια του τένις), καθώς συχνά προκαλούν ζημιά στα δόντια και τα ούλα. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά ή βαριά παιχνίδια όταν παίζετε, π.χ. φρίσμπι.

5. Χρησιμοποιήστε Pedigree® DentaStix®. Έχουν μοναδική γεύση και μπορούν να μειώσουν τον σχηματισμό της πέτρας. Έτσι διατηρούν τα δόντια και τα ούλα υγιή.

Dentastix Pack