Print this page

Εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» στον Ελληνικό Κόσμο

Για 16η χρονιά ο Ελληνικός Κόσμος υποδέχεται τα παιδιά στην εναλλακτική θερινή κατασκήνωση «Καλοκαίρι στην πόλη», με πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ταξιδεύει τους «κατασκηνωτές» του στο διάστημα, στις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και σε γωνιές όλου του κόσμου, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις εκθέσεις και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Οπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα εμπλουτίζεται προαιρετικά με απογευματινή ζώνη (15.00-17.00) όπου τα παιδιά μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» μετά τις 15.00 (που τελειώνουν οι ημερήσιες δραστηριότητες) και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέχρι τις 17.00.

Το πρόγραμμα αρχίζει φέτος στις 16 Ιουνίου και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα
1ο δεκαήμερο: 16/06/2014-27/06/2014
2ο δεκαήμερο: 30/06/2014-11/07/2014
3ο δεκαήμερο: 14/07/2014-25/07/2014
4ο δεκαήμερο: 25/08/2014-05/09/2014

CAMPUS7
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Θεοί και πλανήτες: μια συνάντηση διαστημική! (1ο και 3ο Δεκαήμερο)
Το διαστημικό λεωφορείο «ΙΜΕ Απόλλων» θα εκτοξευθεί προσεχώς με προορισμό τα βάθη του ουράνιου «ωκεανού» μ' επιβάτες τα παιδιά! Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος... Πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ή αγαπημένοι και ξακουστοί θεοί της ελληνικής μυθολογίας; Η αστρονομία «μπλέκεται» με τη μυθολογία και τα παιδιά ταξιδεύουν στο διάστημα για να ανακαλύψουν τους πλανήτες, τον καθέναν με το δικό του ξεχωριστό μύθο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική θέση του στον ουράνιο θόλο!

Με μια ορθοπεταλιά, στης Ελλάδας την κάθε γωνιά! (2ο και 4ο Δεκαήμερο)
Ελλάδα: γαλάζιος ουρανός, θάλασσα, φως και ήλιος. Ωστόσο η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα από αυτά!
Ένας ονειροπόλος ποδηλάτης παρασύρει τα παιδιά σε ένα ταξίδι σε γνωστές αλλά και άγνωστες γωνιές της χώρας, στις «μυρωδιές» και στις ιστορίες της. Οι μικροί μας φίλοι γίνονται συνοδοιπόροι του και «γεύονται» ξεχωριστές πλευρές της πατρίδας μας, μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Με μια ορθοπεταλιά βρίσκονται από τη Θράκη στη Μακεδονία και από το βουνό των Κενταύρων μέχρι τη γενέτειρα του θεού Δία. Πετρόχτιστα γεφύρια, μεσαιωνικά κάστρα, κορυφές και ποτάμια, καντάδες και σούστες, λιμάνια και καταγάλανα νερά, γεύσεις και μυρωδιές, είναι μόνο μερικές από τις μυστικές ομορφιές που θα ανακαλύψουν αυτές τις δέκα ημέρες.

ime2

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ (15:00-17:00)
Η προαιρετική απογευματινή ζώνη 15.00-17.00 περιλαμβάνει εργαστήρια με διακεκριμένους συνεργάτες από το χώρο του χορού, της μουσικής και της yoga που θα δίνουν ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους καθημερινά 15.00-17.00.

Πρόγραμμα απογευματινής ζώνης:
Kids Yoga με την ομάδα Funky Yoga Kids
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ισορροπήσουν, να μάθουν να αναπνέουν σωστά και να χαλαρώνουν μέσω της γιόγκα από την ομάδα FUNKY YOGA KIDS που αποτελείται από έμπειρους δασκάλους γιόγκα με επικεφαλής την Ελένη Πρέκα, ιδρύτρια των hot yoga studios στην Ελλάδα.

«Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!» με την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ
Η ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ του Γιώργου Σεραφειμίδη και της Βασιλικής Ζαφειροπούλου διοργανώνει ένα ευχάριστο και πρωτότυπο εργαστήρι για παιδιά, στο οποίο η μουσική, το τσίρκο και ο δημιουργικός χορός συναντιούνται. Αρχικά, οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα και μαθαίνουν τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο – με τους ηχητικούς σωλήνες (boomwhackers) καθώς και με ήχους του σώματός τους (body music). Τέλος, τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από εκείνα και τους εμψυχωτές.

«Ας ταξιδέψουμε με τη μουσική» με το μουσικό Γιώργο Κωνσταντινίδη
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε ημέρα και κάτι διαφορετικό. Με αφορμή τη ζωή και το έργο ενός συνθέτη ή ένα είδος μουσικής, κάθε μέρα θα γεμίζει με διαφορετικούς ήχους (μουσικά έργα και παραδείγματα) και δραστηριότητες (ζωγραφική, χορός, παντομίμα). Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ένα καινούριο διαφορετικό όργανο. Ετσι θα έρθουν σε επαφή με τις τρεις μεγάλες ομάδες των μουσικών οργάνων (πνευστά, κρουστά και έγχορδα) και παράλληλα θα κατασκευάσουν με εύκολο τρόπο τα δικά τους μουσικά όργανα!

ime3
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών
Ώρες λειτουργίας: από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, Για πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ. 212 254 0000, www.hellenic-cosmos.gr
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης