Print this page

Ηρακλής- οι 12 Άθλοι στο Θέατρο Πάνθεον

Ηρακλής- οι 12 Άθλοι στο Θέατρο Πάνθεον Ο Σάκης Ρουβάς ενσαρκώνει το μυθικό πρόσωπο – πρότυπο, "Ηρακλής- οι 12 Άθλοι" στην πρώτη θεατρική παραγωγή του θεάτρου Πάνθεον, που θα παρουσιάζεται από τις 12 Δεκεμβρίου, σε σύλληψη του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία του Απόλλων Παπαθεοχάρη. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του θεάτρου Πάνθεον η οποία είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια. Ο ήρωας στον οποίο αποδόθηκαν πλήθος από κατορθώματα ανάγοντας τον σε θρυλική μορφή ολόκληρου του ελλαδικού χώρου είναι το θέμα της μεγαλειώδους παράστασης με δώδεκα διαφορετικά, εντυπωσιακά σκηνικά, όσα και οι άθλοι του. Δίπλα στο Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσσινού.
Ο Ηρακλής είναι ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία. Συνδύαζε τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση και είχε σαν στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού κόσμου από το «κακό». Αυτή ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας του. Υπήρξε κι ένα πρόσωπο βασανισμένο από μια τρομακτική αμαρτία. Οδηγήθηκε στο να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, αναζητώντας την εξιλέωση. Ένας μύθος βασισμένος σ' έναν πραγματικό πολεμιστή. Ο Ηρακλής υπήρξε η εικόνα του ήρωα στην ελληνική κοινωνία, προορισμένος να υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλον.
Συντελεστές:
Αρχικό κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σύλληψη-σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια: Aπόλλων Παπαθεοχάρης
Διασκευή-δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Λιγνάδης
Σύνθεση τραγουδιών: Γιώργος Θεοφάνους
Στίχοι τραγουδιών: Nίκη Παπαθεοχάρη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος
Επιμέλεια κίνησης: Aγγελική Στελλάτου
Χορογραφίες: Chali Jennings
Συνεργάτης σκηνογράφος: Mαίρη Τσαγκάρη
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Σύλβια Λιούλιου
Φωνητική διδασκαλία: Λία Βίσση
Animation-video art: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας
Οπλομαχητικές: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Διεύθυνση σκηνής: Aναστασία Διαμαντοπούλου
Καλλιτεχνικός σύμβουλος της παράστασης, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Παίζουν: 
Ηρακλής: Σάκης Ρουβάς, Ευρυσθέας: Ρούλα Πατεράκη, Αθηνά: Ναταλία Δραγούμη, Ήρα: Αγορίτσα Οικονόμου, Αρετή: Ελένη Ρουσσινού, Ιόλαος: Αντώνης Πριμηκύρης, Μόλορχος – Αυγείας: Γιάννης Αναστασάκης, Φυλέας: Φαίδων Κεφαλέας, Ιππολύτη: Έρρικα Μπίγιου, 
Κακία: Φανή Αποστολίδου

Aκόμα παίρνουν μέρος οι:

Chali Jennings, Νικόλας Μακρής, Evgenios Βuli, Σταυριάνα Γκαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Andi Kocaj, Ardi Kocaj, Εντυ Λάμμε, Τadeu Liesenfeld, Ολγα Πιλάκη, Victoria Taylor, Αλέξης Φουσέκης και τρεις ακόμα μουσικοί επί σκηνής.

-Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια-

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 / Κυριακή στις 15.00 και 19.00
(Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 10.00: παραστάσεις για σχολεία)

Τιμές: Διακεκριμένη ζώνη: 38€, Α: 35€, Β: 30€, Γ: 25€, Δ: 20€, Ε: 15€, Φοιτητικό και ανέργων 15€ / Κάθε Κυριακή 25€ έως 12€
Τηλ: 210.3471111

Θέατρο Πάνθεον
Πειραιώς 166, Γκάζι

Δείτε που παίζεται