Print this page

Πώς θα μάθετε να λέτε τέλεια τα παραμύθια!

Θέλετε να διηγείστε στα παιδιά σας ιστορίες κι εκείνα να σας ακούνε με το στόμα ανοιχτό; Υπάρχει τρόπος! 

Γονιός δεν γεννιέται κανείς, γίνεται. Και γίνεται με πολύ προσπάθεια, διάθεση για μάθηση και πληροφόρηση από τους ειδικούς. Κι επειδή η αφήγηση παραμυθιών είναι μια από τις σημαντικές «δουλειές» κάθε γονιού, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού του, ένας πρωτότυπος τρόπος να επενδύσουμε στη μητρότητα και την πατρότητα είναι να μάθουμε να λέμε τα παραμύθια με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

Μην ξεχνάτε ότι το παραμύθι δεν είναι μόνο μέσο διασκέδασης για τα παιδιά αλλά και απαραίτητο εργαλείο της ανάπτυξής τους, αφού εξασκεί τη φαντασία τους και επιτρέπει στο μυαλό τους να ταξιδέψει και να δημιουργήσει εικόνες μικρές και μεγάλες.

Αλλά και ο ρόλος του γονιού παίρνει μαγικές διαστάσεις την ώρα του παραμυθιού. Γιατί είναι η δική του φωνή που θα κάνει την αρκούδα να μιλήσει, θα δώσει γεύση στην πρασινοκίτρινη καραμέλα, θα επιτρέψει στη δροσιά της βροχής να μπει από το κλειστό παράθυρο στο παιδικό δωμάτιο…

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Θα σας το εξηγήσει και θα σας μάθει όλα τα μυστικά ο συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Κυριάκο Μούρτζη στο εργαστήρι δημιουργικής αφήγησης παραμυθιού για ενήλικες.

Κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου, μπείτε στον κόσμο του παραμυθιού, χαλαρώστε, μεταμορφωθείτε, τσαλακωθείτε και μάθετε να χρησιμοποιείτε τη φωνή και το σώμα σας. Γνωρίστε διαδραστικές τεχνικές αφήγησης και πείτε κι εσείς ένα παραμύθι με το δικό σας αλλιώτικο τρόπο! Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν δεόντως αυτό το καινούριο… ταλέντο σας!

Τα εργαστήρια δημιουργικής αφήγησης παραμυθιού για ενήλικες θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου (5,12,19 και 26) στις 19.00 - 21.00 στο Bαζάκι Juice Bar (Αριστοτέλους 33 Χαλάνδρι).

Συνολικό κόστος συμμετοχής και για τις τέσσερις ημέρες: €59 (και ένα Βαζάκι τη φορά)

 fairytail

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 210 6800067 και στο www.facebook.com/tobazakijuicebar