Print this page

«Το δικό μου ψάρι» στο Θέατρο Ροές

Το Rēs Ratio Network υποδέχεται την ομάδα Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα και παρουσιάζει φέτος από τις 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ροές, την παιδική παράσταση "Το δικό μου ψάρι".

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, «ο Ψαράς και η Γυναίκα του» και εξερευνά τις έννοιες και τις σχέσεις της απληστίας και της απώλειας. Μέσα από τη γλώσσα του σώματος, τα παιδιά παρακολουθούν μια ιστορία που αφηγείται την ανάγκη του ανθρώπου για όλο και περισσότερα υλικά, το θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το πραγματικό του σάστισμα όταν έρχεται ο πραγματικός θάνατος, η πραγματική απώλεια. 

res-ratio-network To diko mou psari2

Για το Rēs Ratio Network δεν υφίσταται «παιδικό θέατρο», αλλά μια παραστασιακή γλώσσα που απευθύνεται και στο παιδί. Αυτή η θεμελιώδης διαφορά αποτελεί οδηγό και μέτρο για τις εκάστοτε επιλογές του δικτύου. Δεδομένου ότι  η ομάδα Κινητήρας συντάσσεται με αυτή την αντίληψη, καθώς δεν αντιμετωπίζει τα παιδιά ως ελλειμματικούς ενήλικες αλλά ως δημιουργικά άτομα, τα οποία, γεμάτα απορίες για τον κόσμο, βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση όλων εκείνων των ερεθισμάτων που τα κινητοποιούν, αποτελεί ένα ακόμη μέρος της συνολικής πρότασης και δικτύωσης του Rēs Ratio Network.

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 2103479426

Συντελεαστές

Συγγραφέας: Αντιγόνη Γύρα 

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα, Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά 

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου 

Μουσική: Ορέστης Τάνης 

Φωτισμοί: Anti Steve 

Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα, Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά 

Παίζουν: Johnny O., Κωστής Δασκαλάκης, Ανθή Θεοφιλίδου, Κάντυ Καρρά ή Άρτεμις Λαμπίρη, Βασίλης Γιαννέλος, Βλάσης Πασιούδης, Λία Χαμηλοθώρη Φωνές: ψαριού Άγγελος Παπαδημητρίου , γοργόνας Αλίκη Αβδελοπούλου 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων Θέατρο Ροές

Από 11 Οκτωβρίου έως και 22 Νοεμβρίου:

Κυριακή 12:00 & 15.00

Από 28 Νοεμβρίου έως Απρίλιο 2016:

Σάββατο: 15.00

Κυριακή 12:00 & 15.00

Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό: 8 €, Δύο παιδιά: σύνολο 12 €, Ενηλίκων: 5

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 

Για περισσότερες πληροροφίες, κάντε κλικ εδώ!