Print this page

Δωρέαν εικαστικές δράσεις στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα και έκθεση για το ρατσισμό, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης συμμετέχει στον ετήσιο εορτασμό για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με θέμα «Βία και Ανεκτικότητα», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με μια νέα έκθεση που έχει τίτλο «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός».

114 έργα ζωγραφικής, κόμικς και κατασκευές παιδιών 3-14 ετών από τα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου, από συνεργασίες με το Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ζωγράφου, το International Paint Pals-Youth Art Connection στην Atlanta της Αμερικής, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στη Χαμάντα της Ιαπωνίας, το Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 

Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, την αποδοχή της διαφορετικότητας του Άλλου και την ειρηνική συνύπαρξη με αυτόν. 

art

Παράλληλα με την έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του χρόνου, πραγματοποιούνται δωρεάν εικαστικές δράσεις:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου: 10.00-14.00 

Οικογενειακές δράσεις για παιδιά 5-11 ετών μαζί με τους γονείς τους. Οι δράσεις επαναλαμβάνονται ανά 1 ώρα: 10.00, 11.00, 12.00 και 13.00 

Υπεύθυνη: Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, παιδαγωγός, στέλεχος Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου. 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: 12.00-13.00 

Γνωριμία με την έκθεση για μικρούς και μεγάλους. Ξενάγηση από την επιμελήτρια, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά. 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στη Γραμματεία του Μουσείου (Τρίτη & Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο / Τηλ. 2103312621/ 3312 750) 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ 

Επιπλέον, από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες παιδιών Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού όπως και τα εικαστικά εργαστήριά του, δίνοντας την ευκαιρία σε ανερχόμενους μικρούς καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα που θα δημιουργήσουν σε ένα Μουσείο αλλά και να θαυμάσουν των συνομηλίκων τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ!