Print this page

“Sunset at the Zoo” στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το απολαμβάνουμε και στηρίζουμε την εκστρατεία ‘’Σιωπηλό Δάσος’’ της ΕΑΖΑ!  

Επιτέλους έφτασε και φέτος η εποχή των μαγικών καλοκαιρινών βραδιών, και σας καλούμε να την γιορτάσετε μαζί μας!

Με ‘πιάτο’ τη σαβάνα, σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο Πάρκο, για να ταξιδέψουμε μαζί στα μαγευτικά αρώματα και τα παραμυθένια χρώματα μιας καλοκαιρινής νύχτας, συνοδεία των μελωδιών της Ορχήστρας νέων των Φίλων της Μουσικής  CAMERATA JUNIOR του Μεγάρου Μουσικής!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενεργό μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), συμμετέχει σε μία ακόμη εκστρατεία για καλό σκοπό, αυτής για το «Σιωπηλό Δάσος» και σας καλεί να γίνετε και εσείς υποστηρικτές αυτού του σημαντικού έργου.    

Το Πάρκο εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί όπως κάθε ημέρα, ενώ από τις 17:00 ξεκινάει η δράση! Από τις 17:00 μέχρι 18:30 θα περιηγηθούμε στους χώρους του Πάρκου για να παρακολουθήσουμε το τάισμα των ζώων από τους φροντιστές, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, αφού από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 θα μπορούν να ασχοληθούν με κατασκευές, χειροτεχνίες και να παίξουν στο χώρο μπροστά από τα «Πουλιά της Ινδονησίας». Στη συνέχεια μαζευόμαστε στο χώρο μπροστά από τη σαβάνα για να ακούσουμε τις μελωδίες της ορχήστρας νέων CAMERATA JUNIOR από τις 19:00 μέχρι και τις 19:45. Στις 20:00 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δελφινιών, ενώ για το κλείσιμο της ημέρας, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους στο Zoocafe, το οποίο μείνει ανοιχτό μέχρι τις 22:00!

Το δικό μας ηλιοβασίλεμα:

Έναρξη: 17:00

17:00-19:00

Κατασκευές και Χειροτεχνίες

στο χώρο μπροστά από τα «Πουλιά της Ινδονησίας»

17:00-18:30

Τάισμα ζώων

19:00-19:45

Ορχήστρα νέων, των φίλων της μουσικής CAMERATA JUNIOR του Μεγάρου Μουσικής, στο χώρο μπροστά από τη Σαβάνα

20:00

Εκπαιδευτική Παρουσίαση Δελφινιών

ανοιχτά μέχρι τις 22:00

Δείπνο στο Zoocafe

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο. Μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης ημέρας θα διατεθεί για τους σκοπούς της εκστρατείας “Σιωπηλό Δάσος” της ΕΑΖΑ.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία της ΕΑΖΑ “Σιωπηλό Δάσος”, στοχεύει στη διάσωση των ωδικών πτηνών στην Ασία αυξάνοντας τη γνώση, την ευαισθητοποίηση και τη δέσμευσή της για δράση εντός και εκτός της κοινότητας των ζωολογικών πάρκων. Τα ωδικά πουλιά της Ασίας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερβολικής και έντονα πολιτιστικά ριζωμένης χρήσης άγριων ωδικών πτηνών για εμπόριο, διαγωνισμούς τραγουδιού, ως κατοικίδια ζώα, εξαγωγή, παραδοσιακή ιατρική και τρόφιμα.

Η κρίση των ωδικών πτηνών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι επίσης μια χώρα πλούσια σε βιοποικιλότητα και αυτό περιλαμβάνει πολλά είδη ωδικών πουλιών όπως η Σταρήθρα, ο Κοκκινολαίμης και η Τσίχλα. Μια πρόσφατη μελέτη που διερευνά τη σύλληψη άγριων πτηνών στην περιοχή μας δείχνει ότι περίπου 700.000 πτηνά συλλαμβάνονται ετησίως στη χώρα μας. Η παράνομη σύλληψη περιλαμβάνει αυτή των ωδικών πτηνών που προορίζονται για το εμπόριο ζώων συντροφιάς.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί εδώ και 17 χρόνια θερμό υποστηρικτή και ενεργό μέλος της ΕΑΖΑ, συμμετέχοντας σε εκστρατείες με στόχο την προστασία των άγριων ζώων μέσα από προγράμματα αναπαραγωγής καθώς και την ευαισθητοποίηση αλλά και εκπαίδευση σχετικά με το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Ο ρόλος του Πάρκου, ορίζει απαραίτητο μέρος της δράσης του, τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες ενισχύουν και προάγουν την ανάπτυξη της οικολογικής και περιβαλλοντολογικής συνείδησης του κοινού, και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την κινητοποίηση αυτού σε θέματα που αφορούν στην προστασία της φύσης και των άγριων ζώων.