Print this page

Kids’ Xmas at Cycladic!

Kids’ Xmas at Cycladic! PlaymoGreek, φωτογραφία - Πέτρος Καμινιώτης
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, μικροί μεγάλοι είναι όλοι προσκεκλημένοι στη χριστουγεννιάτική γιορτή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!

Από τις 11.00 μέχρι τις 14.30, γονείς και παιδιά θα περιηγηθείτε στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Θα…επιβιβαστείτε στο «μουσικό αερόστατο» της Ορχήστρας των Ανέμων και θα ζωντανέψετε ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα μέσα από παιχνίδια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Seveneleven! Στη συνέχεια, μια έκπληξη σας περιμένει: Θα γνωρίσετε από κοντά τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη και θα δημιουργήσετε τα δικά σας «κυκλαδικά» Playmogreek ενώ, πριν φύγετε, θα φτιάξετε τα δικά σας λυχνάρια για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό σας!

Ζωντανεύοντας σκηνές από την καθημερινή ζωή των αρχαίων, με την Ομάδα Θεάτρου Seveneleven.
Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα; Πήγαιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο γυμναστήριο; Στα συμπόσια έπαιρναν μέρος οι γυναίκες; Πώς θα ήταν μια μέρα στην αρχαία Αθήνα; Η ομάδα θεάτρου Seveneleven με την  Κωνσταντίνα Μαλτέζου και  τον Νότη Παρασκευόπουλο, θα ζωντανέψει διάφορες ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης Σκηνές από  την  καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δράσεις και μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, ρόλων και σωματικού θεάτρου, θα αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία της έκθεσης!

Xώρος: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα»
Ώρα: 11.15, 12.15 και 13.15
Διάρκειa: 20-30΄

Μουσικό ταξίδι για όλους, με την Ορχήστρα των Ανέμων
Τι συμβαίνει όταν ο λόγος συνδυάζεται με την κίνηση και η μουσική με το τραγούδι; Με ποιους τρόπους το σώμα μετατρέπεται σε μουσικό όργανο; Τι είναι η μουσική Orff;Η Ορχήστρα των Ανέμων, με την  Βιβή Ρουμιάν, θα παίξει μουσική για παιδιά και ενήλικες με το σώμα και τη φωνή, με αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κυρίως με όργανα Orff. Φλογέρες, ξυλόφωνα, σαξόφωνα, κιθάρες και μεταλλόφωνα, θα γεμίσουν  μουσική όλους τους χώρους του μουσείου! Μικροί και μεγάλοι θα επιβιβαστούμε στο… «μουσικό αερόστατο» της ορχήστρας και θα χορέψουμε ακούγοντας διάφορες μουσικές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια,  κάλαντα από την Κύπρο και συνθέσεις εμπνευσμένες από τη θάλασσα και τα αρχαία χρόνια.

Χώρος Α: Μέγαρο Σταθάτου
Ώρα: 11.15 και 13.00
Χώρος Β: Νεοφύτου Δούκα έκθεση «Κύπρος - Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός
» Ώρα: 12.00 και 12.45
Χώρος Γ: Νεοφύτου Δούκα έκθεση «
Κυκλαδική Τέχνη»
Ώρα: 12.30

Γνωρίζουμε τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη

Τα  playmogreek, τα γνωστά σε όλους μας playmobil ντυμένα με ελληνικές φορεσιές, έρχονται στο μουσείο. Ο δημιουργός τους, Πέτρος Καμινιώτης, θα μας εξηγήσει πως με απλά υλικά και  πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, μεταμορφώνει τις φιγούρες. Με αφορμή τα playmogreek θα μεταμορφώσουμε τα κυκλαδικά ειδώλια με πολλή φαντασία και απλά υλικά. Αν τα ειδώλια είχαν ρούχα, τι θα φορούσαν; Πώς θα ήταν το πρόσωπό τους; Πώς να ένιωθαν άραγε;Με χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, χρώματα και χριστουγεννιάτικη διάθεση, θα διακοσμήσουμε τις δικές μας φιγούρες.

Χώρος: Μέγαρο Σταθάτου, 1ος όροφος
Συνεχής ροή, 11.30 – 14.30

Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι

Έλα να γνωρίσεις τον πρωταγωνιστή του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου με τίτλο Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!:  ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου στο πλαίσιο της έκθεσης Αρχαία Ελληνική Τέχνη-Μια ιστορία με εικόνες.Φτιάξε το δικό σου λυχνάρι ή στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και άφησέ μας την ευχή σου για το 2019.Υπεύθυνες: Αγγελική Βλαχάκη και Κατερίνα ΑμπατζήΧώροι : Νεοφύτου Δούκα Αρχαία ελληνική τέχνη - «Μια ιστορία με εικόνες»  Μέγαρο Σταθάτου 1ος όροφος, αίθριο.  Συνεχής ροή, 11.30 – 14.30

 


Γενικές πληροφορίες

Κid's Xmas at Cycladic C

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 11.00-14.30

Είσοδος: 5,00 κάθε παιδί  (συνοδοί δωρεάν). Οι συμμετέχοντες περιπλανούνται σε όλες τις εκθέσεις το Μουσείου, εκτός από την έκθεση

 «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα ― Ελεύθερνα  ― Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν»

Δεν απαιτείται κράτηση.  Πληροφορίες: 210.7294.220, 10,00-13.00Cycladic.gr