Print this page

Προτάσεις για το σαββατοκύριακο και όχι μόνο!

Αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του χειμώνα μπορεί να θέλουμε να μείνουμε στη ζέστη του σπιτιού μας, να παίξουμε οικογενειακά παιχνίδια και να χουχουλιάσουμε. Για όσους θέλουν να διασκεδάσουν εκτός σπιτιού, η πόλη προσφέρει άπειρες επιλογές! Εμείς σημειώσαμε δυο – τρεις:

«Πήτερ Παν»

Μια σύγχρονη,  φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie.

Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ, ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά, τη Γουέντυ , τον Τζον και τον Μάικλ τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά, ένας σκύλος. Η Νανά ο σκύλος – γκουβερνάντα ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα. Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους, η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά. Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες αλλά που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται. Εμφανίζεται ο Πήτερ Παν μαζί με την νεράιδά του την Τίγκερ Μπελ. Ο Πήτερ Παν, αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, έχει χάσει επαφή με τη σκιά του. Η Γουέντυ τον βοηθά στην επανασύνδεση. Σε αντάλλαγμα, την προσκαλεί, μαζί με τα μικρότερα αδέρφια της Τζον και Μάικλ στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί τους περιμένουν, μαζί με την Τίγκερμπελ, τα Χαμένα Παιδιά, η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα, οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ με τους Πειρατές του. Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας και μουσικής θα ακολουθήσει.

Θέατρο Αθηνά (Πατησίων & Δερυγνί) 2 Δεκεμβρίου – 21 Απριλίου 2019. Εισιτήρια:12€Οι θεατές που αγοράζουν εισιτήρια θα πρέπει να καλούν μετά την αγορά τους στο 210 9853609 για να κρατήσουν θέσεις συγκεκριμένες και αριθμημένες.

 

«Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Κοπερνικος  συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες». Η απολαυστική αυτή περιπέτεια έχει πρωταγωνιστή της ένα πρίγκιπα που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει. Με διαταγή του αυταρχικού Βασιλιά, έρχονται στο βασίλειο οι καλύτεροι σεφ που μάχονται για τη θέση του νικητή.  Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) ακούγονται δυνατά! Από αυτό το μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται σε αυτή την παιχνιδιάρικη διάδραση για παιδιά!

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή ως τις 21/4,  στις 11:30 π.μ.,  Εισιτήρια:10€Κρατήσεις για καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία (9.30π.μ & 11.00π.μ) στα τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ-Παρ 9.30-14.30) και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 «Το βαλς με τα παραμύθια»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό να γνωρίσουν στα παιδιά τον πατέρα του βαλς τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Αυτό γιατί η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να "ντύσει" όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια.Η νέα λοιόν αυτή παράσταση ημιούργησαν  που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους! Όμως η  επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία αλλά βασίστηκε σε αξίες όπως αγάπη, εντιμότητα, καλοσύνη.Με πολύχρωμα κοστούμια, παραμυθένια σκηνικά, θα ταξιδέψουμε σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες!  Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr

Θέατρο Κιβωτός Πειραιώς 115, 2 Δεκ - 6 Ιαν 2019,  Εισιτήρια:12€