Print this page

Διασκέδαση το Σαββατοκύριακο

Έξω κάνει κρύο, όμως αν το αποφασίσετε εμείς σας προτείνουμε τρεις παραστάσεις για να διασκεδάσετε εσείς και τα παιδιά σας αυτό το διήμερο!

«Μάγια η Μέλισσα»

Η Μάγια είναι μια μικρή μέλισσα που αγαπάει την περιπέτεια. Θέλει να ζήσει ελεύθερη μακριά από την κυψέλη όμως στην προσπάθειά της να πείσει το στενό της φίλο Βίλλυ να φύγουν μαζί, σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Πρέπει να βρει τρόπο να τη φτιάξει πριν επιστρέψουν οι μέλισσες. Ο σοφός Φλιπ, θα της δώσει τη λύση και η περιπέτεια ξεκινά! Πρι Πριν την παράσταση στην είσοδο του θεάτρου, οι Μασκότ της Μάγιας και του αγαπημένου της φίλου Βίλλυ  υποδέχονται τους μικρούς φίλους  για φωτογραφίες και Μελισσο-face painting!

Η Μάγια η Μέλισσα εμφανίστηκε στην τηλεόραση σαν παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής από το 1975 έως το 1980. Η σειρά βασίστηκε στο γερμανικό παραμύθι Die Biene Maja, το οποίο γράφτηκε το 1912 και έχει προβληθεί κατά καιρούς και στην Ελλάδα.

Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, τηλ.:  210-3412313 Κάθε Κυριακή στις 3:00μ.μ., εισιτήριο: από 7,5€

«Το κορίτσι που επιμένει»

Μια φορά κι ένα καιρό, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγάλωναν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα… αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.  Όμως, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες…

Η ζωή είναι ωραία μόνο αν την πιστεύεις
κι αν για ό,τι αγαπάς τολμάς να παλεύεις
Στη δική σου ιστορία μην τα παρατάς
είσαι ο ήρωας μην το ξεχνάς

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει»: μία παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ.  Η ιστορία, βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.«Το Κορίτσι που επιμένει» απευθύνεται σε παιδιά 6 ετών και άνω.

Θέατρο Άλφα.Ιδέα , 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51,  Κάθε Κυριακή στις 11.00π.μ., εισιτήριο: από 6€ Οργάνωση Σχολικών Παραστάσεων: Τζίφας Χρήστος: 6970282888 Χρυσού Έφη: 6972284350

«Μουσική και Φίλοι»

 Ο Δόκτωρ Κορνίλιος, στην αναζήτηση ενός σπάνιου και αρχαίου μουσικού οργάνου, που γιατρεύει την «ασθένεια της ξινίλας», αναθέτει στους Burger Project τη δύσκολη αποστολή, που τους στέλνει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, χάρη στην ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανακαλύψουν το σπάνιο "παρεόφωνο"!

Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πόρτα οι Burger Project μας καλούν στην ανανεωμένη διαδραστική τους συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση. Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται "παρεόφωνο"!Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 104 χρονών!

Θέατρο Πόρτα,  Λεωφ. Μεσογείων 59, τηλ: 210 7711333 Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι, εισιτήριο: από 8€