Print this page

«Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα»

Φέτος είναι η έκτη (6η) χρονιά επιτυχίας της διαδραστικής παράσταση για παιδιά από 2-102 ετών, στο Θέατρο 104,  μόνο για 4 παραστάσεις!

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως τα «Παιχνιδομαγέματα», η παράσταση που έχει προταθεί επανειλημμένα μέσω ιστοσελίδων και εντύπων ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις για παιδιά, θα ταξιδέψει για 6η χρονιά τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους στα μονοπάτια της συνεργασίας, της φιλίας και της αποδοχής! Πλέον αποτελεί μια σταθερή επιλογή, μια και γονείς, παιδιά & σχολικές ομάδες, που επιλέγουν να την δουν για δεύτερη και τρίτη φορά!

Παιχνιδομαγέματα 1pic 1

Λίγα λόγια για την παράσταση: Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι τόσο ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει ... ούτε για μια στιγμή! Κι όταν την περίοδο της Αποκριάς επισκέπτεται την Σία Μαγισσία τα κάνει στ αλήθεια όλα "κάτω - άνω"! Ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του βυθού καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτυ, η «λαγάνα» ψήνεται με ένα σωρό χαχανητά και γίνεται «χαχάνα», οι μασκαράδες αρνούνται να μασκαρευτούν και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος χάνει το σκήπτρο του και δεν μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης παρέλασης των μεταμφιεσμένων! Άραγε ποια είναι η μικρούλα εκείνη λέξη που θα κάνει την Λίνα Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να απολαύσει τις φετινές Απόκριες και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;

Η παράσταση εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής & γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις, «κερδίζει», ευαισθητοποιεί και συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή! Οι μικροί φίλοι έχουν την ευκαιρία να ξετυλίξουν μαζί με την Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας, να αντιληφθούν την ουσιαστική έννοια της φιλίας και να ανακαλύψουν τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Όσο για τους μεγάλους, «τα μεγάλα παιδιά», βιώνουν μοναδικές στιγμές «διάδρασης & παιχνιδιού»!

12376736 448547318663581 2512495431395514003 n resize 1

Επίσης, τα «Παιχνιδομαγέματα» είναι η ιδανική πρόταση για μια αξέχαστη «σχολική γιορτή»  και αυτό γιατί τα παιδιά εντάσσονται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον και με την τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού εισχωρούν και γίνονται συνδημιουργοί του μαγικού κόσμου της Λίνας Μαγισσουλίνας. Όσον αφορά τους μεγάλους, «πιο παιδιά και από παιδιά» εντυπωσιάζονται, συγκινούνται, παρασύρονται και τελικά αναλαμβάνουν και αυτοί δράση στην πιο πιο πιο Παιχνιδομαγευτική παράσταση!!!

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου
Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης
Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Αντώνης Κυριακάκης, Σοφία Παπαδοπούλου, Μάρω Πέτλη


«Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006. Απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Κοινό γνώρισμα όλων η αγάπη για τα παιδιά και η κατάρτιση τους γύρω από αυτό. «Η Ομάδα των Πέντε Εποχών» εχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

Πληροφορίες:
Θέατρο 104,  Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (150μ. από μετρό Κεραμεικός)
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: από 16/02 έως και 9/3/19 κάθε Σάββατο στις 18:30
Εισιτήριο: 10€, 8€ με κάρτα ανεργίας (ειδικές τιμές για σχολεία & ομάδες)
Κρατήσεις: 210 3455020 - Ομαδικές Κρατήσεις: 6932 321039

*Μπορείτε να ξεφυλλίσετε online το έντυπο με όλες τις δραστηριότητες της ομάδας: http://www.omada5epoxon.gr/fylladio.html. email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.