Print this page

«Ο Μικρός Πρίγκηπας»

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην υπέροχη ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Μέσα από την παράσταση και με οδηγό τις πέντε αισθήσεις μας, η «Ομάδα των Πέντε Εποχών»  μας προσκαλεί να κατανοήσουμε/ανακαλύψουμε ξανά την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, αλλά και αυτό το «κάτι» αληθινό, το κρυμμένο μέσα μας. 

Ο Μικρός Πρίγκηπας είναι ένα χαρούμενο αγόρι με χρυσαφένια μαλλιά που ζει σε έναν πολύ - πολύ μικρό πλανήτη με μόνη του διασκέδαση τα υπέροχα χρώματα του ήλιου όταν δύει. Κάποια στιγμή ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο θα ταράξει ξαφνικά την μοναξιά του, θα τον μαγέψει και θα τον κάνει να αναρωτηθεί, γιατί είναι τόσο μα τόσο «διαφορετικό»; Και τότε το ταξίδι ξεκινά! Ο Μικρός Πρίγκιπας ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη και συμπαρασύρει τα παιδιά σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά! Θα συναντήσουν τον πιλότο, το λουλούδι, τον βασιλιά, την αλεπού και με άξονα πάντα το θεατρικό παιχνίδι θα ανακαλύψουν -αποκαλύψουν- παρέα, το βαθύτερο νόημα της ιστορίας. Τόσο απλά, μια και «Μόνο με τη καρδιά βλέπεις καλά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία».

IMG 7280 1

Αγάπη, φιλία, παιχνίδι, ευθύνη, γέλια, αντιφάσεις, ελπίδα, όνειρο, διαφορετικότητα, σχέσεις, αισιοδοξία, ήχοι, μουσική και βίντεο είναι μερικά μόνο, από τα «υλικά» που ξεδιπλώνουν και ξεδιπλώνονται στον γοητευτικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα χαρίζοντας στους μικρούς μας φίλους μια ανεκτίμητη γνώση ζωής και στους μεγάλους την ανάκτηση της χαμένης τους παιδικότητας!

Η Ομάδα των Πέντε Εποχών έχει φτιάξει μια σειρά θεατροπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων που παρέχονται στους εκπαιδευτικούς. Δίνεται έτσι η δυνατότητα μετά την παράσταση, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους να εισχωρήσουν βαθύτερα στον πολυσήμαντο κόσμο του έργου και στις πολυεπίπεδες έννοιες που πραγματεύεται.

Η ομάδα: «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

Παραστάσεις:
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Aπό τις 14/10/18 & κάθε Κυριακή 
| Ώρα: 12.00 | Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήριο: 10 € & με την επίδειξη κάρτας ανεργίας: 8€
Διοργανώνονται με ειδικές τιμές, προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών, στο σχολείο σας ή στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι).

Συντελεστές: Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία & Καλλιτεχνική επιμέλεια : Σοφία Παπαδοπούλου,Β Σκηνοθέτης: Γιάννα Καφέ, Κατασκευές: Ιφιλένια Ζαχαριάδου, Πρωτότυπη μουσική: Μελίνα ΓλωσσιώτηVideo: Μάκης Φάρος, Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου, Μουσική Επιμέλεια: Μελίνα Γλωσσιώτη, Σοφία Παπαδοπούλου, Φωτογραφίες: Πέτρος Χατζηαναστασίου, Trailer / Animation: Δημήτρης Βιτάλης, Δημιουργία αφίσας: Χρυσούλα Κοροβέση, Σχεδιασμός θεατροπαιδαγωγικών δράσεων: Σοφία Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα ΓλωσσιώτηΗθοποιοί/Εμψυχωτές: Σοφία Παπαδοπούλου, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Χάρης Φραγκούλης 

Ξεφυλλίστε όλες τις δραστηριότητες της Ομάδας των Πέντε Εποχών: http://www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού) Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3455020
Πληροφορίες/Ομαδικές κρατήσεις: 6932 321039, http://www.omada5epoxon.gr