Print this page

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Μάρτιος 2019

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων τον Μάρτιο του 2019, που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Απλά και καθημερινά υλικά, σε συνδυασμό με τις συλλογές του μουσείου, γίνονται έμπνευση για παιχνίδι!

Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα αποσκοπούν τα παιδιά να αγαπήσουν το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.


Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 και 2-3 χρόνων είναι κοινές, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ως εξής:

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων
Σάββατο - Κυριακή: 10:00 – 10:50
Τετάρτη: 17:00 – 17:50

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων
Σάββατο - Κυριακή: 11:10 – 12:00
Τετάρτη: 18:10 – 19:00

Τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 2 Μαρτίου, Τετάρτη 13 Μαρτίου 

«Πίτα από τα χεράκια μας!» Τα παιδιά γίνονται μάγειρες, αναμειγνύουν και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά και φτιάχνουν τα πρώτα τους τυροπιτάκια.

Κυριακή 3 Μαρτίου  

«Χρωματιστές μάσκες»  Ανακαλύπτουμε τα χρώματα επάνω μας και στη φύση, πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά και ζωγραφίζουμε πολύχρωμες μάσκες για το δωμάτιό μας.


Τετάρτη 6 Μαρτίου, Σάββατο 16 Μαρτίου, Κυριακή 31 Μαρτίου

«Απόψε κάνεις μπαμ!» Ποια αντικείμενα παράγουν ήχο; Με ποιον τρόπο; Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να κάνει θόρυβο; Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν ήχους και δημιουργούν διαφορετικούς θορύβους με πρωτότυπα υλικά!

Σάββατο 9 Μαρτίου, Τετάρτη 20 Μαρτίου, Κυριακή 24 Μαρτίου, Σάββατο 30 Μαρτίου 

«Παίζω με το πράσινο»  Πού κρύβεται το πράσινο γύρω μας; Τι ήχο κάνει άραγε; Τι γεύση έχουν τα πράσινα φαγητά; Τι θα συμβεί εάν φορέσω πράσινα γυαλιά;
Τα παιδιά αναγνωρίζουν το πράσινο χρώμα, ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους ανακαλύπτοντας αντικείμενα, υφές, γεύσεις και ήχους από τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Κυριακή 10 Μαρτίου

«Μύρισε… λαγάνα» Ανακατεύουμε αλεύρι, ελαιόλαδο και νερό και φτιάχνουμε το παραδοσιακό ψωμί για τα Κούλουμα!

Κυριακή 17 Μαρτίου, Σάββατο 23 Μαρτίου, Τετάρτη 27 Μαρτίου 

«Παιχνίδια με το σώμα μου» :Παιδιά και συνοδοί συνεργάζονται, κινούνται και παίζουν με το σώμα τους ανακαλύπτοντας τις διάφορες δυνατότητές του σε σχέση με τον χώρο και τα αντικείμενα.



H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των: 10€ (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) &  8€ για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες: Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995,
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.