Print this page

Εκδόσεις Μεταίχμιο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Γνωρίζοντας τη σημασία της ανάγνωσης και με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά από νωρίς το βιβλίο, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και φέτος, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχουν οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε σχολεία και σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας: από τη Μυτιλήνη μέχρι το Αγρίνιο και από την Κω μέχρι την Καστοριά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 επισκέψεις συγγραφέων σε σχολεία. Η Ευθυμία Ανδριώτη, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, η Δάφνη Βλουμίδη, η Αγγελική Δαρλάση, η Κατερίνα Δημόκα, η Κατερίνα Ζωντανού, η Στέργια Κάββαλου, η Μαριέττα Κόντου, η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, η Σοφία Μαντουβάλου, η Λίνα Μουσιώνη, η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Δημήτρης Μπογδάνος, η Μαρία Νομικού, η Μαρίζα Ντεκάστρο, η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, η Λίνα Σωτηροπούλου, η Μαίρη Τσόγκα, ο Πάνος Χριστοδούλου είναι μερικοί μόνο από τους συγγραφείς μας που θα ταξιδέψουν για να συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον χώρο εργασίας τους, το σχολείο, προκειμένου να τους αφηγηθούν ιστορίες και, με συμμάχους τους εκπαιδευτικούς, να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη σχέση του παιδιού –κι άρα του αυριανού εφήβου και ενήλικα– με την ανάγνωση, με το βιβλίο, με τη γνώση.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια που μας προσφέρει η τεχνολογία οι συγγραφείς μπορούν να συνομιλήσουν μέσω skype με τους μαθητές ακόμα και των πιο απομακρυσμένων σχολείων, ενώ στον Πολυχώρο Μεταίχμιο γίνονται τα πρωινά επισκέψεις οργανωμένων σχολικών ομάδων, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα ή θεατρικές παραστάσεις με ποικίλα θέματα: φιλαναγνωσία, ιστορία, μυθολογία, παράδοση, διαφορετικότητα, προστασία του περιβάλλοντος – οικολογική συνείδηση – κλιματική αλλαγή, ενσυναίσθηση και διαχείριση συναισθημάτων, καλλιέργεια της φαντασίας, δημιουργική γραφή, ανθεκτικότητα, επιμονή στο όνειρο κ.ά.

Τέλος, μέσα στον Απρίλιο έχουν κανονιστεί περισσότερες από 30 εκδηλώσεις σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και άλλους χώρους, μία δηλαδή δράση για κάθε μέρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα το βρείτε στο ημερολόγιο εκδηλώσεων στον ιστότοπο των εκδόσεων Μεταίχμιο www.metaixmio.gr.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στις εκδηλώσεις, για να διασκεδάσετε παρέα με συγγραφείς και εμψυχωτές, για να πάρετε μέρος σε θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά και εικαστικά παιχνίδια που όλα έχουν για αφετηρία ένα βιβλίο!

Έχουν γραφτεί πολλά για την αξία της ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου, και όσοι αγαπούν το βιβλίο αναπολούν με ευχαρίστηση τα βιβλία εκείνα που σημάδεψαν την παιδική τους ηλικία. Στις εκδόσεις Μεταίχμιο πιστεύουν ότι το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Μια αφορμή για να αισθανθείς και να κατανοήσεις το διαφορετικό. Μια δυνατότητα για να ονειρευτείς.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας καλούν να συμβάλλετε στην ανακάλυψη της αναγνωστικής περιπέτειας και να γιορτάσετε μαζί τους το παιδικό βιβλίο.