Print this page

Ο Choosito XPRIZE και η απίστευτη βοήθεια που προσφέρει!

  Μπορούν οι τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να καλύψουν τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση σε έναν κόσμο όπου 100 εκατομμύρια παιδιά στερούνται μόρφωσης; 
 Το Choosito XPRIZE είναι μια εφαρμογή που θα βοηθήσει τα παιδιά-πρόσφυγες 8-18 ετών να καλύψουν γνωστικά κενά που έχουν προκύψει από τον ξεριζωμό τους. Πρόκειται για διεθνώς βραβευμένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποια θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες στην Αθήνα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά βιβλία με τη βοήθεια του «Εικονικού Βιβλιοθηκονόμου». Ο δρόμος για την πιλοτική εφαρμογή του Choosito XPRIZE στην Αθήνα άνοιξε μέσω της συνεργασίας με τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, την ΕΛΙΞ και το Athens Partnership, με στόχο ένα μέλλον με λιγότερα αναλφάβητα παιδιά και εκπαιδευτικές δυνατότητες προσωποποιημένες στις ανάγκες του καθενός.

Η τεχνολογική λύση Choosito XPRIZE αναπτύχθηκε με την υποστήριξη χρηματοδότησης $1,000,000 από το National Science Foundation των Η.Π.Α., και διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό IBM Watson AI XPRIZE, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Αθήνα, μέσω συνεργασίας με την ΕΛΙΞ, το Athens Partnership και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που λειτουργούν με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Choosito XPRIZE δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης με μια Ψηφιακή Παιδική Βιβλιοθήκη, στην οποία ένας «Εικονικός Βιβλιοθηκονόμος», με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, μιλά τη γλώσσα του κάθε παιδιού και προσφέρει στο καθένα εξατομικευμένη καθοδήγηση με βάση τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.

Μέσω της συνεργασίας με την ΕΛΙΞ και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, η εφαρμογή στην Αθήνα θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά-πρόσφυγες 8-18 ετών, μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες παγκοσμίως όσον αφορά την έλλειψη εκπαίδευσης, τη δυνατότητα να καλύψουν τα γνωστικά κενά και την πρόσβαση στη μάθηση που έχει προκαλέσει ο ξεριζωμός τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 31/3/2020 και είναι ανοιχτό σε επιπλέον ομάδες ή οργανισμούς που προσφέρουν προγράμματα επιμόρφωσης σε παιδιά-πρόσφυγες ή άλλες ευάλωτες ομάδες