Print this page

Summer camp μέρος τρίτο

 Δύο ακόμα καλοκαιρινά προγράμματα που θα διασκεδάσουν και θα προσφέρουν γνώσεις στα παιδιά!   

«Γραμμή και πηλός Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο & την αρχαιότητα» 

Το Summer Camp με τίτλο «Γραμμή και πηλός. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο & την αρχαιότητα» που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους! Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί έξι πενθήμερα, από 24 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια!

Το φετινό Summer Camp είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Πικάσο και την Αρχαιότητα με αφορμή την έκθεση: «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή
και πηλός». Η γραμμή και ο πηλός ενώνουν αντιθέσεις και ανοίγουν ένα νέο διάλογο ανάμεσα στο τώρα και το χθες, τον άντρα και τη γυναίκα, τον πόλεμο και την ειρήνη, τον άνθρωπο και τα ζώα και τελικά ανάμεσα στα παιδιά, την αρχαιότητα και τον Picasso. Ο διάλογος συνεχίζεται ανάμεσα στις ιστορίες της μυθολογίας και τα παραδοσιακά παραμύθια για να ολοκληρωθεί στα έργα των παιδιών, μέσα από τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν .Η ζωγραφική συνομιλεί με την γλυπτική, η χαρακτική με την κεραμική, το μελάνι με τον πηλό, τα ερυθρόμορφα αγγεία με τις αφίσες, τα ειδώλια τύπου Φ με τα comics, τα αγγεία με τα χρηστικά αντικείμενα και τα σανιδόσχημα με τα τοτέμ. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και την περιοδική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που διαρκεί 20 Ιουνίου έως 20 Οκτωβρίου 2019.
Το τελευταίο μας ταξίδι στους μύθους και τα παραμύθια θα είναι με ιστορίες για το πώς ζώα και άνθρωποι μπορεί να είναι σύμμαχοι αλλά και εχθροί.
Στο τέλος του Summer Camp oι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών σε μια δική τους παρουσίαση.


Πληροφορίες 
6 Κύκλοι Συναντήσεων:
24-28/06, 01-05/07, 08-12/07, 15-19/07, 22-26/07, 29/7-2/8
Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)
Ηλικίες: 5-9 ετών
Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο (δεύτερο ή τρίτο παιδί)
Φίλοι ΜΚΤ: 65€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Υπεύθυνες Εργαστηρίων: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου
Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: Τ. 210 7294220

DSC00227

Θερινό Σχολείο STEM στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Σε μια ακόμα συνεργασία με τον Eκπαιδευτικό Oργανισμό STEM Education, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει το πρώτο του Summer School για παιδιά Δημοτικού (2 ηλικιακές ομάδες).

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer School, το παιδί που συμμετέχει, εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις, μοναδική γνωριμία με το Μουσείο μέσα από ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για την περίοδο του Summer School και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

Το Summer School είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος, όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα. Τα παιδιά αλληλοεπιδρούν με συνομηλίκους τους, δημιουργώντας φιλίες που βασίζονται στα κοινά τους ενδιαφέροντα. Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν σε μια οργανωμένη κοινότητα. Κάθε παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν, όπως είναι η μηχανική και η ρομποτική.

Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας.
Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.


1. Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις Πρώτες Τάξεις Δημοτικού (Α’, Β’ & Γ’) με θέμα "Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία!

2. Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις Τελευταίες Τάξεις Δημοτικού (Δ’, Ε’ & Στ’) με θέμα: Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και τους Αυτοματισμούς!


Κύριος εκπαιδευτικός στόχος του θερινού σχολείου είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση συγκεκριμένων – πραγματικών προβλημάτων μέσω κατασκευών, καθώς και η κοινωνικοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο της Επιστημονικής Μεθοδολογίας.

Το πρόγραμμα και η ύλη των μαθημάτων είναι τα ίδια και για τις τρεις εβδομάδες: Πρώτη εβδομάδα: 24 - 28 Ioυνίου, δεύτερη εβδομάδα: 1 - 5 Ιουλίου και τρίτη εβδομάδα: 8 -12 Ιουλίου. 
Διαβάστε το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα εδώ:http://bit.ly/2KxxzZc

Πληροφορίες:
Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)
Κόστος για αδερφό/ή: 100€
(Επιστροφές χρημάτων δεν πραγματοποιούνται, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης).
Απορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
210 8015010 & 210 8015870 - εσωτ. 513 (Γιάννης Μαρνέλης)