Print this page

CSI Kids: «Μυστήρια δι’ αλληλογραφίας»

Μια δημιουργική απασχόληση για παιδιά που θα  κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών αυτό το καλοκαίρι!

Η σειρά «Μυστήρια δι’ αλληλογραφίας» περιλαμβάνει δύο επιτραπέζια παιχνίδια. Απευθύνονται σε ηλικίες 8-12 ετών και έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο για τα σημερινά δεδομένα: Να ξεκολλήσουν τα παιδιά από το τάμπλετ και να τα κρατήσουν απασχολημένα και χαρούμενα!  

Η διαδικασία είναι απλή μεν, αγωνιώδης δε: Κάθε εβδομάδα και για έξι εβδομάδες τα παιδιά λαμβάνουν ταχυδρομικά ισάριθμα πακέτα. Κάθε αλληλογραφία περιέχει γραπτό υλικό και προσεγμένα αντικείμενα που συνδέονται με το μυστήριο. Ανάλογα με την υπόθεση, οι μικροί ντετέκτιβ καλούνται να ερευνήσουν τα στοιχεία. Κάθε εβδομάδα έρχονται και πιο κοντά στη λύση…

Αυτό το καλοκαίρι ο ταχυδρόμος δεν θα χτυπήσει τρεις φορές αλλά έξι! Και θα παραδώσει χειρόγραφες επιστολές και πακέτα με περίεργα αντικείμενα. Ποιος να είναι ο αποστολέας; Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, από οπουδήποτε, από το παρελθόν ή και το μέλλον.
Για την ώρα, γνωρίζουμε μόνο τους παραλήπτες: Παιδιά από 8 έως και 12 ετών που θα κληθούν, ως ανερχόμενοι ντετέκτιβ, να παίξουν ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι και να διαλευκάνουν μια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Η επιβράβευσή τους θα φτάσει στην τελευταία αποστολή. Στο μεταξύ, θα έχουν ζήσει μια υπέροχη περιπέτεια. Ό,τι πρέπει γι’ αυτή την περίοδο που έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο.

Πίσω από την παραπάνω ιδέα που ακούει στην κωδική ονομασία «Μυστήρια δι’ αλληλογραφίας» κρύβεται η εφευρετική ομάδα CSI Kids, με επικεφαλής ντετέκτιβ τη Φιλιώ (Λαζανά) και τον Γιάννη (Πιττά), οι οποίοι είναι και οι εγκέφαλοι των επιτυχημένων δείπνων μυστηρίου για ενήλικες.
2

Δύο απόρρητες αποστολές
Το «Μυστικό του Φαραώ» είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι της σειράς «Μυστήριο δι’ αλληλογραφίας», το οποίο εξαντλήθηκε και επανεκτυπώθηκε ήδη 2 φορές. Όλα ξεκινούν όταν ένας καθηγητής από την Αίγυπτο στέλνει ένα γράμμα μ’ ένα κλειδί κι ένα μυστηριώδες σημείωμα που φέρει την υπογραφή ενός ζωγράφου της αρχαιότητας. Ζητά από τον παραλήπτη να προστατεύσει το θησαυρό της οικογένειας και να διαφυλάξει το μυστικό που του εκμυστηρεύτηκε ο Φαραώ Τουταγχαμών. Θα καταφέρουν τα παιδιά να σώσουν το θησαυρό από τους κλέφτες που καραδοκούν και θ’ αποφύγουν εκείνους που προσπαθούν να τα παγιδέψουν;
To καινούριο παιχνίδι της σειράς λέγεται «Σχολή Ντετέκτιβ: Επιχείρηση Κακάο». Τα παιδιά γίνονται σπουδαστές στην Σχολή Ντετέκτιβ CSI Kids και αναλαμβάνουν την πρώτη τους υπόθεση: Να βρουν ποιος και γιατί θέλει να εξαφανίσει όλο το κακάο από τη γη!
ρήσιμες πληροφορίες

Τα «Μυστήρια δι’ Αλληλογραφίας» μπορείτε να τα αγοράσετε on line. Λίγες μέρες από την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θ’ αποσταλεί στα παιδιά το πρώτο γράμμα, στο οποίο θα τους ανατίθεται η αποστολή τους, καθώς και τα πρώτα στοιχεία. Κατά κανόνα, η αλληλογραφία εντός Ελλάδας παραδίδεται σε 1-3 εργάσιμες μέρες και οι διεθνείς αποστολές περίπου σε 5-8 εργάσιμες. Υπάρχει η δυνατότητα ν’ αποσταλούν όλα τα γράμματα μαζί και να τα δίνετε εσείς στα παιδιά κάθε εβδομάδα. Αν προγραμματίζετε να φύγετε καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχει η δυνατότητα ν’ αποσταλούν όλα τα γράμματα μαζί και να τα δίνετε εσείς στα παιδιά όποτε θέλετε.
Και τα δύο επιτραπέζια παιχνίδια είναι ατομικά, αλλά μπορούν να συνεργαστούν στην επίλυση του μυστηρίου και αδέρφια/ φίλοι. Βρείτε όλες τις πληροφορίες στο csikids.gr.

Ειδικά για τώρα και μέχρι τις 20 Ιουλίου, με τον κωδικό We_Will_20 θα έχετε έκπτωση 20% στην αγορά των παιγνιδιών.

3a


Θέλετε να δείτε την ομάδα CSI Kids εν δράσει; Πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε την Κυριακή 30/6 από τις 18:00 έως τις 23:00 στη Μαρίνα Ζέας. Στο πλαίσιο του bazaar που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού η ομάδα συμμετέχει εθελοντικά, έχοντας φτιάξει ένα παιχνίδι μυστηρίου ειδικά για την περίσταση με τίτλο «CSI Kids: Υπόθεση Χαμόγελο». Τα παιδιά θα γίνουν ντετέκτιβς και θα κληθούν να βγάλουν εις πέρας μια πολύ σημαντική αποστολή. Να σταματήσουν τα υποχθόνια σχέδια μιας μυστικής οργάνωσης που έχει βαλθεί να κλέψει το χαμόγελο από τα παιδιά, στερώντας τους όλα εκείνα που τους δίνουν χαρά: τα καλοκαίρια, τα παγωτά, το τραγούδι, τα ανέκδοτα, το διάλειμμα και τόσα άλλα.

Η διάρκεια της κάθε αποστολής θα είναι 15’ και απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 11 ετών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ