Print this page

4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε με τα παιδιά σας να δείτε το Ψυχρά κι Ανάποδα 2

Δεν περιέχει spoilers!

Η ταινία Ψυχρά κι Ανάποδα 2 (Frozen 2) βγαίνει -επιτέλους- στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και πολλά παιδιά (αλλά και γονείς) περιμένουν πώς και πώς να την απολαύσουν.

Κρίνοντας από το πρώτο μέρος της ταινίας, θα είναι σίγουρα ένα υπερθέαμα, τρυφερό και ευχάριστο. Ωστόσο, όπως και στο frozen 1, έτσι και στο sequel υπάρχουν κάποιες «σκοτεινές» σκηνές και δυσάρεστες ιστορίες που μπορεί να τρομοκρατήσουν ή να στεναχωρήσουν ένα μικρό παιδί.

Γι' αυτό, αν σκοπεύετε να δείτε την ταινία στους κινηματογράφους, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι -και να έχετε προετοιμάσει τα παιδιά σας- για τα εξής:

Υπάρχουν κάποιες πολύ έντονες σκηνές στο Ψυχρά κι Ανάποδα 2

Η σκηνή που διαδραματίζεται μέσα στην πυκνή ομίχλη, με την Έλσα να έρχεται αντιμέτωπη με ένα θαλάσσιο ίππο που θέλει να της κάνει κακό, είναι μία από αυτές που προκαλούν στο θεατή στρες και ένταση. Τα περισσότερα παιδιά θα την παρακολουθήσουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως εάν ξέρετε ότι το δικό σας θα στρεσαριστεί υπερβολικά, καλό είναι να καθίσετε δίπλα του και να το διαβεβαιώσετε ότι στο τέλος η Έλσα και το καλό θα νικήσουν.

Υπάρχουν κάποιες τρομαχτικές εικόνες στο Ψυχρά κι Ανάποδα 2

Η Έλσα προσπαθεί να διασχίσει τη Σκοτεινή Θάλασσα, πέτρινοι γίγαντες παραμονεύουν στο Μαγεμένο Δάσος, τεράστιες φλόγες περικυκλώνουν την Έλσα και την Άννα... Αυτές είναι μερικές από τις πιο τρομαχτικές σκηνές, σίγουρα εντυπωσιακές, που όμως μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα σε ένα μικρό παιδί.

Διαβάστε κι εδώ μερικές συμβουλές για την πρώτη φορά που θα πάτε με το παιδί στο σθνεμά...

Η ιστορία είναι σε πολλά σημεία στενάχωρη

Ήδη από το Ψυχρά κι Ανάποδα 1 έχει γίνει αναφορά στο θάνατο των γονιών της Άννα και της Έλσα. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος της ταινίας αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες για το θάνατό τους σε μια αρκετά θλιβερή τροπή της ιστορίας. Επίσης, η παγίδευση της Άννα και του Όλαφ σε μια σπηλιά μπορεί να στεναχωρήσει τα πιο μικρά παιδάκια, όπως και οι πολύ συναισθηματικές σκηνές με τις δύο αδερφές να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Μια προειδοποίηση στο παιδί ότι πρόκειται να δει κάτι που θα το συγκινήσει, ίσως είναι χρήσιμη.

Η ταινία έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια

Η ταινία Ψυχρά κι Ανάποδα 2 διαρκεί μία ώρα και 43 λεπτά -τη στιγμή που οι περισσότερες παιδικές ταινίες είναι από μία έως μιάμιση ώρα. Είναι μια καλή ιδέα να ενημερώσετε το παιδί σας ότι θα πρέπει να παραμείνει καθισμένο και ήσυχα για περισσότερο από όσο συνήθως στον κινηματογράφο. Είναι επίσης καλή ιδέα να προμηθευτείτε αρκετά σνακ και να φροντίσετε το παιδί να πάει στην τουαλέτα πριν ξεκινήσει η προβολή.